Verwoeste gebouwen in Borodyanka, nabij Kiev
Volledig scherm
Verwoeste gebouwen in Borodyanka, nabij Kiev © AFP

Miljoenen Oekraïners verstoken van basisbehoeften bij begin van winter, grote vrees dat humanitaire crisis nog zal verergeren

De Verenigde Naties hebben dinsdag alarm geslagen over de herhaalde aanvallen van het Russische leger op de Oekraïense basisinfrastructuur. Vrees is dat de humanitaire crisis nog zal verergeren.

3 reacties

 • Stefaan van reeth

  2 maanden geleden
  Best koekje van eigen deeg te geven aan poutin zodat de Russen in opstand komen. Wat een sterk ras de Oekraïners
 • August Leemans

  2 maanden geleden
  Waar blijven de grote evenementen om Oekraïne te helpen de winter door te komen? Heel Europa en andere plaatsen in de wereld zouden zo laten zien wat ze over het Kremlin denken. Hier wil ik wel een bijdrage voor doen.
 • Wim Wuytack

  2 maanden geleden
  En dan zijn er onder ons nog die vinden dat we die mensen niet moeten helpen.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Bekende YouTuber betaalt oogoperatie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoening

  Bekende YouTuber betaalt oogopera­tie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoe­ning

  Een 24-jarige Amerikaanse YouTuber, genaamd MrBeast, betaalt de oogoperatie van duizend slechtziende mensen. Het is niet de eerste keer dat de wereldberoemde YouTuber grote sommen geld uitdeelt. Eerder liet hij ook al huizen bouwen voor daklozen en startte een campagne om 20 miljoen bomen te planten. Veel mensen vinden dat MrBeast mooie daden verricht, maar anderen uiten kritiek. “Doet hij dit niet enkel voor zijn eigen populariteit?”, klinkt het.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.