Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

Miljoenen Amerikanen riskeren huisuitzetting door verlopen verbod

Miljoenen Amerikanen dreigen dakloos te worden nu een verbod op huisuitzettingen van hun federale overheid verloopt. Die was ingesteld tijdens de coronacrisis en valt weg in een periode waarin de deltavariant van het virus in veel staten in opmars is. Een poging de maatregel op de valreep nog te verlengen mislukte en dat leidde al meteen tot harde politieke verwijten.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Recordaantal nieuwe besmettingen in 'coronahotspot’ Florida, ook ziekenhuisopnames bereiken nieuwe piek

  Recordaan­tal nieuwe besmettin­gen in 'coronahots­pot’ Florida, ook ziekenhuis­op­na­mes bereiken nieuwe piek

  In de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen. Ook de ziekenhuisopnames stijgen onrustwekkend, terwijl nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd.