Kevin Strickland zat 43 jaar lang onterecht vast in de gevangenis.
Volledig scherm
Kevin Strickland zat 43 jaar lang onterecht vast in de gevangenis. © AP

Miljoen dollar opgehaald voor Amerikaan die 43 jaar lang onterecht achter tralies zat

Particulieren hebben een miljoen dollar opgehaald voor de 62-jarige Kevin Strickland, de Amerikaanse man die door een gerechtelijke fout 43 jaar lang onterecht in de gevangenis heeft gezeten. Strickland zou geen vergoeding hebben gekregen van de Amerikaanse overheid, maar wordt nu dus door een grote groep weldoeners bijgestaan.

10 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Wat een blunders in het zogezegde machtigste land. Geef die man een vergoeding zijn leven zal hij nooit terug krijgen maar op zijn minst excuses en een fikse vergoeding. De burgers moeten het maar weer oplossen!! Waar is Biden de bejaarde??
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  in Amerika ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen behalve wanneer je een donkere huidskleur hebt, arm land dat pretendeert groot te zijn.
 • Andy Van de velde

  1 jaar geleden
  Amerika... the land of the free...
 • aysel savkin

  1 jaar geleden
  Er bestaan dus toch nog mensen met een schoon geweten zo zie je maar wel nooit kunnen genieten van zijn jeugd maar wie een goede persoon is met een schone hart zal vroeg of 40 jaar later bij deze dan goedheid terug krygen..Philipp legrand hahhahah das een goeie
 • geert noels

  1 jaar geleden
  dat is een vd redenen dat ik USA een terreurstaat noem.
 1. FBI valt strandhuis van Amerikaanse president Joe Biden binnen, maar vindt geen geheime documenten
  UPDATE

  FBI valt strandhuis van Amerikaan­se president Joe Biden binnen, maar vindt geen geheime documenten

  Bij het doorzoeken van een vakantiewoning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn geen documenten gevonden die als ‘geheim’ zijn gemarkeerd, zegt zijn advocaat. De Amerikaanse autoriteiten hadden de strandwoning van Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware doorzocht. De huiszoeking kaderde in het onderzoek naar de manier waarop Biden als senator en vicepresident omging met vertrouwelijke documenten.
 2. Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”
  Play

  Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”

  Volgens critici zijn er in realiteit veel meer Russen illegaal gerekruteerd tijdens de mobilisatie die Poetin in september vorig jaar aankondigde. Velen van hen zijn bovendien wellicht nooit meer thuisgekomen. Op sociale media circuleren videoboodschappen van echtgenotes en moeders van gemobiliseerde Russen, gericht aan Poetin: “We kunnen al weken niet meer slapen en nu doe je alsof er niets aan de hand is!”
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.