Chuck Feeney.
Volledig scherm
Chuck Feeney. © The Atlantic Philanthropies

Miljardair slaagt in plan om ‘blut’ te zijn voor zijn dood en stelt voorbeeld voor andere rijken

Het duurde een paar decennia, maar voormalig miljardair Chuck Feeney (89) heeft zijn fortuin er nu officieel doorheen gejaagd. Op “wat pensioengeld” na. Niet met een uitbundig leven: hij heeft de 9 miljard dollar (7,6 miljard euro) die hij ooit had, uitgegeven aan goede doelen. Zijn doel is daarmee bereikt en nu kan hij als gelukkig man sterven, schrijft Forbes. 

60 reacties

 • Carmen De Gussem

  2 jaar geleden
  Juist Hilde! Ze zouden de mensen die voor hen werken beter een hoger loon geven want dat komt uiteindelijk toch terug in de economie terecht.Sinds de jaren 80 echter worden de werknemers onderbetaald en hebben de ondernemers en aandeelhouders nooit genoeg.Men wil miljardair worden op 1 generatie. De jonge mensen worden onderbetaald en kunnen zich weinig veroorloven.Geven aan goeie doelen daarmee komen ze in de publiciteit met een behoorlijk loon voor hun personeel niet!
 • Hilde

  2 jaar geleden
  Al zijn werknemers een hoog loon geven is te simpel zeker.
 • Guido Pintens

  2 jaar geleden
  gelukkig zijn de meeste reacties hier normaal. Die posters snappen wat er echt gebeurt. Wel weer jammer dat er anderen zijn die spijkers op laag water moeten zoeken als zo iemand doet wat hij doet. Ik zou (en zàl) net hetzelfde doen
 • mike tann

  2 jaar geleden
  En gelijk heeft hij. Hopelijk kan hij vele mensen helpen en gelukkig maken.
 • wesley netnem

  2 jaar geleden
  Hij heeft dan ook jaren van het Foute oneerlijke systeem kunnen profiteren om zo zijn Rijkdom te vergaren ...eigenlijk op kap van de rest . Mochten alle Rijken eerlijke Belastingen , Lonen en arbeids voorwaarden geven aan hun arbeiders en personeel , eerlijke bedragen betalen voor grondstoffen die ze weg halen ! Dan Moest hij nu Niks weggeven aan goede doelen want dan was er nergens Nog armoede !?