Richard Branson
Volledig scherm
Richard Branson © AFP

Miljardair Branson verkoopt deel van aandelen ruimtevaartbedrijf om zakenimperium overeind te houden

De Britse miljardair Richard Branson verkoopt een pakket aandelen van zijn ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic. Met het geld dat hij daarmee ophaalt wil hij zijn zakenimperium, dat veel last heeft van de coronapandemie, overeind houden.

9 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  In feite heeft koolstofdioxide, dat verantwoordelijk is voor "klimaatopwarming", slechts een volumeaandeel heeft van 0,04 % (400 delen per miljoen) in de atmosfeer. En van die 0,04 %, CO2 is 95 % afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals vulkanen of afbraakprocessen in de natuur. Het menselijke CO2-gehalte in de lucht is dus slechts 0,0016 %. Deze menselijke CO2-uitstoot is veel te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatopwarming. Klimaatbelasting etc. is dus een oplichting, meer niet.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Hoeveel CO2 gaat de lucht ingeschoten worden voor rijken om te genieten van 'ruimtetoerisme'? En de middenstand en armste klassen mogen het gelag betalen via allerhande verplichte CO2 taksen / hervormingen. Wansmakelijk. Een kleine stap voor de 0,0001%, een gigantische stap achteruit voor het mens'dom'.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  jean vandenbroele; "Die mensen hebben nooit genoeg"? Dit soort reacties lees je alleen van mensen die niets hebben. Maar vergeet niet dat succesvolle mensen hebben kleine tv's en grote bibliotheken, en het ongeschoold personeel hebben kleine bibliotheken en grote tv's. Gelukkig zijn is niet alleen in het bezit van geld, het ligt in de vreugde van prestatie, in de sensatie van creatieve inspanning en de grote beloning daarvan. Rijkdom is het vermogen hebben, om het leven zo volledig te ervaren.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Wie hoog vliegt kan heel laag vallen, geld verkwisten is makkelijk het verdienen is wat anders kan vlug gedaan zijn met dat zaakje.
 • Pierre Van Dijk

  2 maanden geleden
  Zijn bedrijven en zijn geld, hij heeft gelijk als hij in zijn andere bedrijven jobs kan behouden! Knap van de man om hiervoor een deel van Virgin Galactic af te staan!