Melinda en Bill Gates.
Volledig scherm
Melinda en Bill Gates. © VIA REUTERS

Miljardair Bill Gates zet zijn hele fonds in voor bestrijding virus

Bill Gates, de oprichter van het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft, gaat alle middelen van zijn stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, inzetten in de strijd tegen het coronavirus. In dat fonds zit ruim 40 miljard dollar (37 miljard euro). Dat geld wordt normaal gesproken verdeeld over de bestrijding van verschillende ziektes, zoals hiv, polio en malaria. Maar daar wordt het nu weggehaald, zegt Gates in een interview met de Financial Times.

50 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Hij stopt er wel zijn geld in En als die vaccin er moest komen lopen alle hypocrieten om het hardst om het te bekomen. Een ander zou de vaccin mogen ontwikkelen en Gates niet ? Even serieus blijven. Mij maakt het niet uit wie het medicijn maakt.
 • willy staes

  1 jaar geleden
  Dit is een man met een groot hart . waar blijvende andere miljardairs en de de Buynes met gigantisch veel geld .
 • Jan Boets

  1 jaar geleden
  Bill respect voor u en een voorbeeld voor vele andere miljonairs en rijken die maar afwachten en niets doen en zelfs steun vragen nadat hun belastingen via trucs verdwijnen.
 • Dave Johnson

  1 jaar geleden
  Ik begrijp dat hij dit doet voor het geld, hij heeft ook een serieus tekort ^^
 • Pol Verweg

  1 jaar geleden
  Hij heeft al zoveel geld dat hij het nooit kan opmaken. Waarom zou hij nog meer geld zoeken? Het is mooi van hem dat hij het weggeeft, alhoewel sommigen dat blijkbaar niet apprecieren. Voor diegenen die klagen over Windows: hij is al lang gestopt met werken.