Ook in België, Nederland en het VK bevinden zich veel Strava-gebruikers.
Volledig scherm
Ook in België, Nederland en het VK bevinden zich veel Strava-gebruikers. © Strava

Militairen 'verraden' hun positie met populaire sportapp Strava

BuitenlandGegevens van de populaire sportapp Strava worden gebruikt om onbekende militaire en strategische basissen te ontdekken. Omdat militairen lang niet altijd hun smartwear uitschakelen als ze patrouilleren of trainen, verraden ze hun locaties en vaste routes. Online speuren mensen nu naar basissen waarvan niet algemeen bekend was dat ze bestonden of bemand waren.

6 reacties

 • Manu Verbinnen

  5 jaar geleden
  Peter Buyck; de gebruiker kan effectief zelf kiezen tussen privé en publiek. Publieke activiteiten gebruik je om bv als sportclub wedstrijdjes "challenges" te organiseren. Hier werd dus de fout gemaakt door de gebruiker en niet door de ontwikkelaar.
 • Frederik Janssens

  5 jaar geleden
  Waarom hebben die hun gsm nodig op missie?
 • Guido Boonen

  5 jaar geleden
  Haha. Je moet ze wel nog eerst aan 't sporten krijgen.
 • Erwin VD

  5 jaar geleden
  Dat is toch normaal heden, iedereen heeft een smartphone en gebruikt die voor telefoneren, internet, muziek, gps, fitnessalp, enz... en die gegevens komen wel ergens terecht!
 • ronny cuypers

  5 jaar geleden
  Militairen in oorlogsgebied die bewust hun positie prijsgeven? Waar is de tijd dat ze nog een deftige opleiding kregen, en leerden nadenken over de gevolgen van hun daden?
 1. Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

  Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

  De voorzitter van het Russische Lagerhuis of de Doema, Vjatsjeslav Volodin, wil dat er een wet komt gericht tegen activiteiten van het Internationaal Strafhof (ICC) in Rusland. Zo moeten ook mensen die het internationale hof zouden helpen, bestraft kunnen worden. De VS hebben al jaren een wet die militair ingrijpen mogelijk maakt indien Amerikanen in handen van het ICC zouden vallen. Rusland en de VS zijn beide niet aangesloten bij het ICC.