Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Militaire uitgaven waren nog nooit zo hoog als in 2020, ondanks pandemie

De wereldwijde militaire uitgaven hebben in 2020 een nieuw record bereikt, ondanks de coronapandemie en de economische crisis die daarmee gepaard ging. Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag van het International Institute for Strategic Studies (IISS). De versterking van de Chinese zeemacht speelde daarin een grote rol.

 1. Aanhangers en tegenstanders van premier Pasjinian protesteren in Armeense hoofdstad, oppositie: “Laatste kans voor premier om zonder geweld te vertrekken”

  Aanhangers en tegenstan­ders van premier Pasjinian proteste­ren in Armeense hoofdstad, oppositie: “Laatste kans voor premier om zonder geweld te vertrekken”

  De Armeense oppositie heeft premier Nikol Pasjinian donderdag opgeroepen om zijn "laatste kans" te grijpen om op vreedzame wijze afstand te doen van de macht. De premier moet een burgeroorlog zien te vermijden, zo klinkt het. Intussen zijn in de Armeense hoofdstad Jerevan zowel aanhangers als tegenstanders van Pasjinian op straat gekomen om te manifesteren. President Armen Sarkissian roept intussen iedereen op tot terughoudendheid.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"