De voorbije dagen drongen 150 Chinese vliegtuigen het militaire Taiwanese luchtruim binnen.
Volledig scherm
De voorbije dagen drongen 150 Chinese vliegtuigen het militaire Taiwanese luchtruim binnen. © AP

Militaire spanning tussen China en Taiwan stijgt naar hoogste niveau in tientallen jaren

BuitenlandDe militaire spanning tussen Taiwan en China bevindt zich op het hoogste niveau in 40 jaar nadat de afgelopen dagen een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen het luchtruim van Taiwan is binnengedrongen. Dat heeft de Taiwanese minister van Defensie gemeld in het parlement.

6 reacties

 • Peter Van Dam

  2 maanden geleden
  Ach Frank, stop dat plaatje maar al. Dit is al aan de gang van voor Biden aan de macht is maar uw haat verblindt u voor de feiten blijkbaar. Alsof iemand China kan tegen houden als het erop aan komt. Nog geen enkele president heeft zijn handen durven verbranden aan China, zelfs de o zo heilig verklaarde Trump (als ik de aanhang zie en hoor). Onder die laatste is de export van Amerika met 500 miljard afgenomen maar soit. En gelukkig maar. Oorlog is het laatste wat de wereld nog nodig heeft!
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Vanaf nu zal China steeds meer en meer doorhappen.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 maanden geleden
  Een of andere dag komt er daar boel van. China moet toch ooit een die wapens uitproberen. En het Westen zal weer toekijken as usual.
 • Dirk Verschueren

  2 maanden geleden
  Misschien wat minder VS getinte info. China vliegt regelmatig in de air defense identification zone (ADIZ) van Taiwan. Een 20-tal landen hebben die ADIZ zelf verzonnen, dat is NIET internationaal geregeld. Die van Taiwan die reikt tot in China (redelijk ongelooflijk), meer dan 600km buiten landsgrens. Die van China reikt ten andere niet tot Taiwan, maar die overlappen natuurlijk door de enorme Adiz van Taiwan. China is geen lieverdje, maar wat nuance is toch wel welkom.
 • Frank Janssens

  2 maanden geleden
  Die annexatie duurt niet lang meer, Amerika heeft de zwakste president in jaren en dit maakt de weg vrij voor China. Na de annexatie kan China de USA uit de Stille Oceaan verjagen. Alles is mogelijk nu de tegenstander van China totaal woke en verdeeld is.