EPA
Volledig scherm
© EPA

Militaire raad excuseert zich voor doden op Tahrirplein

De militaire raad die Egypte sinds de protesten van februari regeert, heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor de doden die afgelopen dagen zijn gevallen bij nieuwe protesten. Vandaag is ook voor het eerst sinds zaterdag de rust weergekeerd in Caïro. Het is echter niet zeker dat de verkiezingen maandag doorgaan, want de minister van Binnenlandse Zaken zou ze willen uitstellen.

 1. Wapenverantwoordelijke 'Rust’ deed Nicolas Cage woedend set af stormen bij opnames vorige film

  Wapenver­ant­woor­de­lij­ke 'Rust’ deed Nicolas Cage woedend set af stormen bij opnames vorige film

  De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens op de set van de film ‘Rust’ met Alec Baldwin (63), had eerder dit jaar ook al problemen op de set van de eerste film waar ze die functie had. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite TheWrap. Hannah Gutierrez-Reed (24) vuurde twee keer in drie dagen zonder waarschuwing een wapen af in de buurt van de cast en crew van ‘The Old Way’ en deed acteur Nicolas Cage (57) woedend de set af stormen. “Kondig het aan, je blies er mijn f***ing trommelvliezen uit”, gilde de acteur terwijl hij briesend wegstoof.
 2. Duizenden betogers blijven Tahrirplein bezetten
  Update

  Duizenden betogers blijven Tahrir­plein bezetten

  Duizenden Egyptenaren bezetten nog steeds het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro. De betogers eisen nog steeds het vertrek van het leger dat momenteel het land leidt. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, heeft ondertussen de oprichting gevraagd van een "snel, onpartijdig en onafhankelijk" onderzoek naar de dood van manifestanten in Egypte. Ook vandaag zijn er al opnieuw drie doden gevallen.