Valeri Gerasimov leidt het nieuwe Russische offensief als opperbevelhebber in goede banen.
Volledig scherm
Valeri Gerasimov leidt het nieuwe Russische offensief als opperbevelhebber in goede banen. © AFP/REUTERS

Militaire experten: “Bij planning nieuw offensief herhaalt Russische legerleiding dezelfde fout”

Volgens een analyse van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW) herhaalt de Russische militaire leiding mogelijk dezelfde fout uit het verleden bij de planning van het nieuwe offensief in het voorjaar. Zo zou het offensief opnieuw kunnen van start gaan op basis van verkeerde veronderstellingen over de capaciteiten van de Russische troepen.

33 reacties

 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Zou iedereen nu eens niet zijn wafel dichthouden en de nodige persstop invoeren. Men kan misschien zelf meedelen aan de russen waar de nieuwe tanks worden opgeslagen en de sleutel van die loodsen aan hen geven.
 • Jan Vanstraat

  2 maanden geleden
  Tuurlijk wat had je nu verwacht ? Rusland zal ook 50 jaar goed moeten luisteren als ze nog van enige betekenis mogen zijn ! Met dank aan Putin .
 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  We gaan tanks sturen die aankomen op het moment dat ze die niet meer kunnen gebruiken. Europa op zijn best. Dat de Russen zich maar blijven baseren op verkeerde informatie dan verliezen ze nog wat meer terrein en materieel. Zoveel dat hun soldaten ook gaan lopen. Misschien is er enen met wat verstand die beseft dat Poetin zijn wensen onhaalbaar zijn.
 • Yves Gysel

  2 maanden geleden
  Het wordt echt tijd dat Oekraïne die Cherson brug volledig opblaast. Is het helemaal gedaan met de Russische militaire logistiek. Ondertussen hebben ze genoeg luchtafweergeschut tegen de Russische drones en raketten.
 • bruno draulans

  2 maanden geleden
  Dat Rusland zelf wapens maakt, is 1 ding. Je moet manschappen blijven hebben om die wapens te bedienen. Wagner heeft al problemen met rekrutering. Gaat Poetin Mosovieten mobiliseren? Daar gaan er enkelen heel slecht gezind worden, vrees ik dan.
 1. Gigantische berg afval zorgt voor verschrikkelijke geur in Parijs

  Giganti­sche berg afval zorgt voor verschrik­ke­lij­ke geur in Parijs

  Het stinkt in Parijs en dat heeft maar één oorzaak: een duizelingwekkende berg afval. Die ligt er omdat de vuilnisophalers nu al bijna twee weken staken tegen de veelbesproken pensioenhervorming van president Macron. Daardoor stapelde er zich meer dan 10.000 ton afval op in de straten van de Franse hoofdstad. Vorige week werden al mensen opgevorderd om een soort minimumdienstverlening te verzekeren. Nu zal Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, een “crisiscel” activeren. De crisiscel komt elke dag samen. Bedoeling is om de “continuïteit van de openbare diensten” in Parijs te verzekeren.