EPA
Volledig scherm
© EPA

Milieuminister versus verkeersminister: Duitse regering kibbelt over snelheidsbeperking op autosnelwegen

De Duitse minister van Milieu Svenja Schulze, van de sociaaldemocratische regeringspartij SPD, heeft zich uitgesproken voor een algemene snelheidslimiet van 130 km/u op de Autobahnen. Schulze gaat daarmee lijnrecht in tegen coalitiepartner CDU van Verkeersminister Andreas Scheuer. Die wil van een maximumsnelheid niet weten en is het beu dat het voorstel “waar geen meerderheid voor is elke keer opnieuw in de etalage” wordt gezet.

10 reacties

 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  in Duitsland een ongeval bij +130 waar het mag is de kans zeer groot dat je zelf voor de kosten kunt opdraven als je in je recht bent. m.a.w +130 is op eigen risico. Info ADAC juridische dienst.
 • James Aster

  2 jaar geleden
  verkeersdrempels en groen op rood rijden maakt meer files en uitstoot ,en als je op zn duits rijdt gaat het verkeer heel vlot , zonder links of middenrijders
 • Jean Goyvaerts

  2 jaar geleden
  Is kwestie van tijd voor de enige rationele beslissing genomen wordt. Uiteraard moet er een max snelheid komen, ook in Duitsland.
 • Axel Italis

  2 jaar geleden
  Denk dat de minister van milieu zich inderdaad beter met de bruinkool zou bezighouden. Duitsland is een mooi voorbeeld van een modern en goed onderhouden wegeninfrastructuur, aangepast aan snel rijden ( indien risico strenge snelheidslimiet en dynamische verkeersborden ). Vraag me soms af of alle verkeersdrempels en verkeersremmers niet meer uitstoot veroorzaken. Mijn verbruikmeter gaat bij het optrekken nogal doortellen, bij hoge snelheid is dat constant en lager.
 • Peter Vrolijk

  2 jaar geleden
  Hopelijk krijgen ze geen accoord, want daar is het de enige plaats waar je nog eens goed gas kan/mag egven.
 1. ‘The Voice of Holland’-betrokkenen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders”
  Showbizz
  16

  ‘The Voice of Hol­land’-betrokke­nen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidaten­be­ge­lei­ders”

  Er waren helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij ‘The Voice of Holland’. Dat hebben verschillende betrokkenen rond het programma laten weten aan de Nederlandse website AD. John de Mol (66) beweerde donderdag in de uitzending van ‘Boos’ dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden geweest zijn in de studio. “Dat is onzin, die zijn er niet.”
 2. LIVE. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  LIVE. Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.