Trump en Pence tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Trump en Pence tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in 2016. © AP

Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: “Executeer de verraders”

De meute die het Amerikaanse Congres aanviel, was op zoek naar vicepresident Mike Pence. Dat blijkt uit getuigenissen van zijn team. Vier jaar nadat hij ervoor zorgde dat conservatieve Amerikanen op Trump stemden, dreigt Pence nu de zondebok te worden om het verlies van de presidentsverkiezingen te kunnen verwerken. En dat lijkt onder de Trump-aanhang extreme proporties aan te nemen, met zelfs een galg voor het Capitool als duidelijk signaal naar de vicepresident.

29 reacties

 • Christine Laevers

  1 week geleden
  Zelfs als Trump zich niet meer verkiesbaar zal kunnen stellen, dan is er nog zijn oudste zoon. Die is een stuk erger want die is jonger.
 • Louis Heyens

  1 week geleden
  VANBEKBERGEN, ik moet je gelijk geven, hier spreekt men te weinig over het feit dat er 2 partijen zijn die echte Trumpistische trekken vertonen en het niet kunnen verkroppen dat ze in de oppositie zitten omdat de democratie (lees, de meerderheid) hier regeert
 • nancy de belie

  1 week geleden
  slimme zet van Trump om Pence weer aan te trekken en te paaien dan kan die niet instemmen voor de afzetting hiervan,maar opgelet als Trump nie naar de overdracht gaat is dat een signaal voor de achterban om weer een bestorming te doen want hun leider komt toch niet en daarmee hebben ze vrij spel om de boel helemaal te laten ontploffen,ik hoop dat ik geen gelijk krijg ,maar ik vrees er een beetje voor
 • Carla Van Geel

  1 week geleden
  Mike Pence zal niet akkoord gaan met het 25ste amendement want hij zal de Trump aanhangers dan nog meer van zich afzetten en hij mikt op verkiezingen binnen 4 jaar. Hij was eerlijk bij de stemming omdat hij de grondwet niet wou schenden maar was rechter hand van Trump en weet goed wat die uitspookte. Pelosi zal doorgaan en na 20 januari hebben de democraten in de senaat de macht waardoor Pence niet meer nodig is om een impeachment voort te zetten.
 • Peter Proster

  2 weken geleden
  Angst voor wraak door een opgefokte meure zal Pence ervan weerhouden om te doen, wat hij liefst van al zou willen doen. Trump hangt nu het slachtoffer uit, hij waant zich bedrogen en bestolen. Arm Amerika, ooit een voorbeeld voor de vrije wereld, nu een kruitvat, met een Trump die met de lucifers rondloopt.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Biden neemt eerste coronamaatregelen en verplicht mondmaskers op luchthavens, in vliegtuigen en in treinen

  Biden neemt eerste coronamaat­re­ge­len en verplicht mondmas­kers op luchtha­vens, in vliegtui­gen en in treinen

  Amerikaans president Joe Biden zal vandaag tijdens zijn eerste volledige dag in het Witte Huis tien noodmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten in te dijken. De nieuwe regering wil snel noodfondsen vrijmaken om scholen veilig te kunnen laten heropenen, en op een heel aantal vormen van collectief vervoer zullen mondmaskers verplicht gemaakt worden.
 3. LIVE. Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Zeer zorgwekkende toename Britse variant” - Nog meer scholen sluiten de deuren na besmetting
  Play

  LIVE. Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Zeer zorgwekken­de toename Britse variant” - Nog meer scholen sluiten de deuren na besmetting

  Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land stijgt licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Wel daalt het gemiddeld aantal overlijdens met bijna 10 procent. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid omdat Pfizer niet alle nodige leveringen kan garanderen. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"