Oleksandra met haar honden.
Volledig scherm
Oleksandra met haar honden. © Oleksandra

“Mijn stad wordt gebombardeerd, maar mijn ouders in Rusland geloven me niet”

Flatgebouwen worden gebombardeerd en burgers beschoten door het Russische leger in Oekraïne. Maar geschokte Oekraïners vertellen hoe hun familie in Rusland hen niet gelooft. “De Russen zijn gekomen om je te bevrijden. Ze zullen niets vernielen”, krijgen ze te horen.

39 reacties

 • Dirk Van Brussel

  5 maanden geleden
  Jan Wuyts, en dacht je dat Oekraïne daarmee akkoord zal gaan ? De andere voorwaarden al gelezen ? De Oekraïners hebben de eisen al verworpen. En het is Oekraine dat zal bepalen of ze al dan niet wil ingaan op de Russische voorstellen. Trouwens zelf al moest Rusland deze campagne winnen zijn ze nog niet uit de zorgen. Dan komt de guerrilla strijd, gegarandeerd. Groeten uit Lviv
 • Jan Willems

  5 maanden geleden
  Het westen doet evengoed aan propaganda. De realiteit is dat we alleen weten wat men wil dat we weten. Alle media hier is schuldig aan propaganda, dat is duidelijk geworden na 2 jaar corona. Toen mochten we vooral niet kritisch zijn en factchecken want dat kwam niet uit. Nu worden we gevraagd om kritisch te zijn en te factchecken mbt Rusland. The 80ies are back. Er zullen volop anarchistische bewegingen ontstaan. De bevolking pikt dit allemaal niet meer.
 • Frank Joos

  5 maanden geleden
  Europa en de VS zijn op alles sterk. Kunnen ze dan de Russische televisie niet hakken en de ware beelden op deze zender tonen ?
 • Willy Gys

  5 maanden geleden
  Jan Wuyts in 1939 wilden sommige Britse ministers Hitler ook alles toegeven in de hoop dat hij zou ophouden. Het resultaat kennen we.
 • marc van de poel

  5 maanden geleden
  Ooit komt het wel uit, de ultieme aanleiding van de inval van de Russen. Want ten slotte weten wij ook niet wat er zich de laatste 8 jaren in de Donbas heeft afgespeeld.
 1. Olga uit 'The Sky Is The Limit' vangt haar ouders uit Oekraïne op: "Toen ze enkele dagen niet reageerden, vreesde ik het ergste”
  PREMIUM
  Showbizz

  Olga uit 'The Sky Is The Limit' vangt haar ouders uit Oekraïne op: "Toen ze enkele dagen niet reageerden, vreesde ik het ergste”

  “Toen ik hoorde dat Rusland troepen verzamelde bij de grenzen, heb ik meteen mijn ouders gebeld.” Zelf verliet Olga Zelenko (39) uit ‘The Sky Is The Limit’ al op haar negentiende thuisland Oekraïne, maar haar ouders Tatiana (62) en Leonid (64) wonen nog steeds in hartje Kiev. Net voor de oorlog losbarstte, konden ze wegvluchten uit hun stad. Olga vertelt over de helse reis naar België, hoe haar ouders de toekomst zien en hoe het met achtergebleven vrienden en familie gaat. “Een vriendin slaapt in bad, in de hoop dat ze zo beschermd is bij een explosie.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.