RV, ThinkStock
Volledig scherm
© RV, ThinkStock

“Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord

BuitenlandEr is een postkaart opgedoken die de illustere seriemoordenaar Jack The Ripper geschreven zou hebben naar de politie van Londen in 1888, enkele dagen voor zijn laatste slachtpartij. In de griezelige boodschap waarschuwt hij dat er een nieuwe moord aankomt. Enkele dagen later bracht hij de Ierse prostituee Mary Kelly om het leven. In wat een van zijn gruwelijkste moorden zou zijn.

7 reacties

 • Frank Louman

  5 jaar geleden
  weer fake zoals het dagboek destijds.
 • Jos Vervoort

  5 jaar geleden
  Dank voor dit artikel, herinnert er me aan dat ik mijn Ripper boek van Philip Sugden nog moet lezen. Mijns inziens werden de daden gepleegd door een chirurg.
 • Wim De Vos

  5 jaar geleden
  Is dit geen geval van diefstal en heling van bewijsmateriaal? Kreeg de kaart in handen.... nam ze uit het dossier mee naar huis is wellicht meer correct. Teruggeven aan de politie ipv verkopen.
 • van der eycken angelina

  5 jaar geleden
  Dna analyse?
 • Francoise Stevens

  5 jaar geleden
  of hoe wordt je rijk door te stelen... Is een bewijsstuk, zou nog altijd in het dossier moeten zijn of indien het dossier gesloten is, schenken aan het museum !
 1. "Jack the Ripper was zelfde persoon als allereerste seriemoordenaar van Amerika. En politie had hem sneller kunnen stoppen"

  "Jack the Ripper was zelfde persoon als allereer­ste seriemoor­de­naar van Amerika. En politie had hem sneller kunnen stoppen"

  Er is een boeiende nieuwe theorie over de identiteit van een van de bekendste moordenaars uit de geschiedenis. De achterachterkleinzoon van de allereerste seriemoordenaar van de Verenigde Staten - HH Holmes - is ervan overtuigd dat zijn betovergrootvader en Jack the Ripper een en dezelfde persoon waren. En dat de politie hem op het spoor was en veel sneller had kunnen stoppen.
 2. Hoe kan je nu verliefd worden op een man die 49 mensen vermoordde?

  Hoe kan je nu verliefd worden op een man die 49 mensen vermoordde?

  Hoe kan je nu verliefd worden op een man die minstens 49 moorden gepleegd heeft? Het is een vraag die Natalya zich niet stelt omdat ze aan hybristofilie lijdt, een psychische aandoening waarbij mensen zich seksueel aangetrokken voelen tot criminelen. Toen ze Alexander Pichushkin op televisie zag, werd ze meteen verliefd op de Russische seriemoordenaar. Natalya kroop in haar pen en schreef de tot levenslang veroordeelde Alexander een brief en wat later vroeg hij haar ten huwelijk. "Hij is mijn alles. Zonder hem is mijn leven waardeloos", zegt Natalya die haar grote liefde ook nooit zal ontmoeten.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.