RV, ThinkStock
Volledig scherm
© RV, ThinkStock

“Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord

BuitenlandEr is een postkaart opgedoken die de illustere seriemoordenaar Jack The Ripper geschreven zou hebben naar de politie van Londen in 1888, enkele dagen voor zijn laatste slachtpartij. In de griezelige boodschap waarschuwt hij dat er een nieuwe moord aankomt. Enkele dagen later bracht hij de Ierse prostituee Mary Kelly om het leven. In wat een van zijn gruwelijkste moorden zou zijn.

7 reacties

 • Frank Louman

  3 jaar geleden
  weer fake zoals het dagboek destijds.
 • Jos Vervoort

  3 jaar geleden
  Dank voor dit artikel, herinnert er me aan dat ik mijn Ripper boek van Philip Sugden nog moet lezen. Mijns inziens werden de daden gepleegd door een chirurg.
 • Wim De Vos

  3 jaar geleden
  Is dit geen geval van diefstal en heling van bewijsmateriaal? Kreeg de kaart in handen.... nam ze uit het dossier mee naar huis is wellicht meer correct. Teruggeven aan de politie ipv verkopen.
 • van der eycken angelina

  3 jaar geleden
  Dna analyse?
 • Françoise Stevens

  3 jaar geleden
  of hoe wordt je rijk door te stelen... Is een bewijsstuk, zou nog altijd in het dossier moeten zijn of indien het dossier gesloten is, schenken aan het museum !
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen