EPA
Volledig scherm
© EPA

Migratiespecialist: “Asielzoekers weigeren stopt asielstromen niet”

OPINIEAsielzoekers ontmoedigen of eenvoudigweg weigeren, biedt geen oplossing voor het groeiende aantal mensen dat in de komende decennia hun thuisland zal verlaten op zoek naar een beter leven. Dat schrijft Joseph Chamie, demograaf en voormalig directeur van de VN-Bevolkingsdivisie, in een opiniestuk voor persagentschap IPS.

17 reacties

 • Diego Pepre

  1 jaar geleden
  Lees allemaal het boek eens van Hans Rosling en je kent direct de reden van overbevolking. En geen oorlog meer. Er is nog zeer veel oorlog en miserie. De meeste mensen ter wereld hebben andere zaken aan hun hoofd dan dat ze een jaar verliezen van hun jeugd omdat ze niet kunnen feesten. Dat wij het probleem niet kunnen oplossen en iedereen opvangen staat vast. Maar we zouden beter geld spenderen om naar goede oplossingen zoeken ipv te ontmenselijken en geld te verkwisten aan muren te bouwen.
 • Piet Uytebroeck

  2 jaar geleden
  Enkel duidelijke signalen en acties kunnen dit doen stoppen, maar ja ... Dat is nu eenmaal niet de sterkste kant van Europa... Zolang we ze hier blijven bepamperen zal er niks veranderen
 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  waarom zijn er nog steeds zo veel asielzoekers in de weer?! over oorlogen hoor je niks meer dus zijn het economische vluchtelingen, op de vlucht door overbevolking. Dit is wat aangepakt moet worden anders verplaatst zich dit probleem alleen maar. Grote gezinnen zijn taboe tegenwoordig. Nu zijn enkel virussen in opmars om dit probleem aan te pakken
 • Henri Troyat

  2 jaar geleden
  Ik stel voor dat we specialist Slangen een reclamecampagne laten opstarten in Afrika met opsomming van alle gratis voordelen die je in Europa krijgt als economische vluchteling. Carrefour, Delhaize enz. zullen wel sponsoren. Weeral een hoop mondjes om te voeden denken die.
 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Ze willen allemaal bij Conner Rousseau Nederlands leren, binnenkort wordt er in Afrika meer Vlaams gesproken dan Swahili.
 1. Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

  Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

  In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.