De vrouw werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Gran Canaria gebracht.
Volledig scherm
De vrouw werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Gran Canaria gebracht. © EPA

Migrant gered nabij Canarische eilanden, kustwacht vreest voor meer dan vijftig doden

Een migrant is door de Spaanse autoriteiten uit de zee gered terwijl ze op een omgekanteld bootje ronddobberde. De kustwacht trof de vrouw aan op zo’n 220 kilometer van de Canarische Eilanden. Hoewel de vrouw gered kon worden, werden nog twee lichamen gevonden en liet de migrant aan de autoriteiten weten dat de boot meer dan vijftig inzittenden zou hebben geteld. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Stoffelijke resten, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
  Play

  Stoffelij­ke resten, notitie­boek­je en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito

  Er zijn stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Een lijkschouwer doet nu de nodige vaststellingen. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt nog steeds gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.