Archiefbeeld. De Franse politie patrouilleert langs de kustlijn in de buurt van Calais op zoek naar migranten die in bootjes de oversteek naar Groot-Brittannië willen maken.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Franse politie patrouilleert langs de kustlijn in de buurt van Calais op zoek naar migranten die in bootjes de oversteek naar Groot-Brittannië willen maken. © AFP

Migrant dood teruggevonden op strand aan Nauw van Calais, twee anderen onderkoeld overgebracht naar ziekenhuis

Een migrant is donderdagochtend rond 7 uur dood aangetroffen op een strand in het Franse Wissant (Pas-de-Calais) in de buurt van een klein bootje. Twee andere migranten werden met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Dat hebben bronnen dicht bij het onderzoek gemeld.

  1. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen verder uitstel 5G

    Amerikaan­se luchtvaart­maat­schap­pij­en willen verder uitstel 5G

    De brancheorganisatie van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen heeft de minister van Transport Pete Buttigieg en de belangrijkste regelgevers op het gebied van communicatie en luchtvaart gevraagd om de uitrol van nieuwe 5G-telecomdiensten in de buurt van luchthavens verder uit te stellen. De ingebruikname van het 5G-netwerk zou volgens Airlines for America, die de tien grote Amerikaanse luchtmaatschappijen vertegenwoordigt, vluchten kunnen verstoren.