De bloemenzee bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets.
Volledig scherm
De bloemenzee bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets. © ANP

"Middeleeuwse toestanden": heksenjacht op tientallen internetters wegens asociale grappen na spoordrama Oss

drama OssOp sociale media is een enorme heksenjacht gaande op tientallen mensen die grappen plaatsen over de slachtoffertjes van het spoorongeluk in het Nederlandse Oss. Sommigen van hen voelen zich zo bedreigd dat ze hun account verwijderen. 

47 reacties

 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  Wendy Vandereyken: het is inderdaad van alle tijden, maar "aan den toog" is maar voor enkele luisteraars, op sociale media voor tienduizenden. Mag iedereen u voor een publiek van duizenden met naam door de mangel halen, kwetsen, etc en u gaat dat zomaar negeren? Niet dat ik akkoord ga met de heksenjacht, maar respect begint in iedere persoon, en dat respect hebben is in de huidige tijd aan het verdwijnen...en dat respect begint al met ook aan den toog zulke grappen niet te maken.
 • Koen Van Hessche

  3 jaar geleden
  over zo'n zaken lach je niet. Dat is lager dan laag. De politie mag wel jacht op hen maken vind ik, anderen moeten zich er niet mee moeien.
 • Jurgen Van Den Bergh

  3 jaar geleden
  Misschien is het wel eens nodig dat zulke mensen wat opgejaagd worden. Misschien dat anderen dan in het vervolg twee keer nadenken voor ze zulke kwetsende opmerkingen op social media plaatsen.
 • alain debels

  3 jaar geleden
  Nederlanders mochten alleen maar mee lachen met " Je suis Charly " ten tijde van Parijs, maar ja, dat verstonden de meesten niet.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  En nu een heksenjacht op de heksenjagers. Zo kunnen we blijven doorgaan. Het verschil tussen sociale media en de toog aan het café is dat die laatste wel beperkt blijft tot het eigen kleine kringetje en degene waarover de grap gaat doorgaans niet bereikt en niet kwetst. Maak een instantie waarbij men klacht kan indienen. En geef die de bevoegdheid om na een eerste waarschuwing een account op sociale media te laten afsluiten. Ook voor heksenjagers want die doen hetzelfde.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Zwitserland houdt referendum over legalisering van homohuwelijk

  Zwitser­land houdt referendum over legalise­ring van homohuwe­lijk

  De Zwitsers zullen zondag stemmen over de toelating van huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht. In het land is dat vandaag nog enkel voorbehouden aan koppels die bestaan uit een man en een vrouw. Partners van hetzelfde geslacht kunnen enkel een geregistreerd partnerschap aangaan en hebben geen toegang tot reproductieve diensten, zoals spermadonaties. Uit de laatste opiniepeiling van het onderzoeksinstituut GfS Bern blijkt dat 63 procent van de Zwitsers voorstander van de wet is, 35 procent zou “nee” stemmen.
 3. Nederlandse overheid controleert of stints beïnvloed worden door straling spoorweginstallaties na drama in Oss

  Nederland­se overheid contro­leert of stints beïnvloed worden door straling spoorwegin­stal­la­ties na drama in Oss

  De Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoeken of elektrische bolderkarren beïnvloed worden door de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS. De fabrikant van de stint die vorige week betrokken was bij een ongeval op het spoor in Oss, kondigde ook aan dat hij alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn zal laten controleren op onregelmatigheden.