Michelle en Barack Obama.
Volledig scherm
Michelle en Barack Obama. © Getty Images

Michelle Obama: “Vier jaar geleden was nederlaag veel nipter en ook erg pijnlijk, maar we gingen wel voor vlotte en respectvolle machtsoverdracht”

Michelle Obama, die tijdens de presidentscampagne op de achtergrond bleef, laat zich nu duidelijk uit over de weigering van Donald Trump om zijn verlies toe te geven en om werk te maken van een volwassen machtsoverdracht. Op Instagram brengt ze in herinnering hoe moeilijk het vier jaar geleden voor haar was om Melania Trump in het Witte Huis te ontvangen. “Onze democratie is zoveel groter dan wiens ego dan ook”, schrijft de voormalige first lady.

7 reacties

 • Peter Jonckheere

  11 maanden geleden
  ik ben geen republikein of democraat, maar het charisma, de stijl en de voortreffelijke manieren van de Obama's, staan in totale tegenstelling tot wat wij de laatste 4 jaar hebben gezien. ongelooflijk, is dat alles wat ze hebben in het grote USA? Een klein kind kan je leren wat verliezen is, deze heeft dat nog niet begrepen, zielig.
 • Abigail Doedoe

  1 jaar geleden
  Ben blij dat op zijn minst jos Verelst weet waar de klepel hangt. Klasse en houding doen er wel toe... De waarheid des te meer. De enige reden dat Trump vasthoudt aan dat fraudeverhaal is omdat zijn supporters nog geld zouden storten... Ondertussen gaat hij golfen terwijl er besmettingsrecords worden verbroken... Echt sterk dat je daar als volwassene niet doorkijk... 
 • Robert Swillen

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Mr De poortere , zoals hier in België de Vlamingen behandeld worden door Franstalig België.
 • Jos Verelst

  1 jaar geleden
  Tot spijt van al wie dit benijdt : dit is pas klasse, van een niveau waar Trump en al diegenen de hem domweg nog steunen, slechts kunnen van dromen.
 • tom doumer

  1 jaar geleden
  Fantastisch. Zo moet het zijn . Prachtige wijze dame. Fantastisch
 1. Beurzen leven op na zorgen over omikron
  1

  Beurzen leven op na zorgen over omikron

  De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met forse winst geëindigd, nadat maandag ook op de New Yorkse beurzen aanzienlijke plussen opgetekend werden. Zorgen over een economisch ontwrichtende opleving van het coronavirus door de omikronvariant verdwenen naar de achtergrond. Vorige week leidden die zorgen nog tot grote koersschommelingen op de financiële markten. Ook andere Aziatische beurzen noteerden tussentijds hoger. In China beloofden beleidsmakers versoepelingen om de economische groei aan te jagen.