Barack en Michelle Obama.
Volledig scherm
Barack en Michelle Obama. © EPA

Michelle en Barack Obama meest bewonderde mensen ter wereld

Michelle en Barack Obama zijn wereldwijd de meest bewonderde personen. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van YouGov bij 45.000 mensen uit 42 landen.

 1. Obama snoeihard voor Trump in speech: “Hij heeft het presidentschap nooit serieus genomen”
  UPDATE

  Obama snoeihard voor Trump in speech: “Hij heeft het president­schap nooit serieus genomen”

  Op de derde dag van de conventie van de Amerikaanse Democraten leverde oud-president Barack Obama zware kritiek op zijn opvolger Donald Trump. Hij beschuldigde de president van incompetentie en machtsmisbruik voor zijn eigen gewin. Zijn opvolger heeft het presidentschap “nooit serieus genomen”, meende Obama. Zoals verwacht brak hij een lans voor Joe Biden die hij zijn ‘broer’ noemde. Kamala Harris accepteerde haar nominatie als vicepresidentskandidaat van de Democraten.
 2. PORTRET. Ruth Bader Ginsburg, opperrechter die onvermoeibaar streed voor vrouwenrechten
  PREMIUM

  PORTRET. Ruth Bader Ginsburg, opperrech­ter die onvermoei­baar streed voor vrouwen­rech­ten

  Progressief Amerika rouwt om het overlijden van Ruth Bader Ginsburg (87). De oudste rechter van het Hooggerechtshof is bezweken aan de gevolgen van alvleesklierkanker, dat meldt de Amerikaanse rechtbank op vrijdag. De dood van Ginsburg biedt president Donald Trump de mogelijkheid voor de derde keer een conservatieve rechter te benoemen. Daarmee zou hij een stempel drukken die decennia langer meegaat dan zijn eigen presidentschap.