Estelle verdween in Guermantes (Seine-et-Marne) op 9 januari 2003.
Volledig scherm
Estelle verdween in Guermantes (Seine-et-Marne) op 9 januari 2003. © AFP

Michel Fourniret vijf uur ondervraagd in zaak Estelle Mouzin

Seriemoordenaar Michel Fourniret is opnieuw ondervraagd door de onderzoeksrechter. Justitie schoot in actie nadat Monique Olivier enkele dagen geleden verklaard had dat haar ex-man Estelle Mouzin ontvoerde en vermoordde in de Franse Ardennen.

 1. Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

  Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”
 2. Qatar biedt excuses aan voor gedwongen gynaecologische onderzoeken op luchthaven

  Qatar biedt excuses aan voor gedwongen gynaecolo­gi­sche onderzoe­ken op luchthaven

  De regering van Qatar heeft woensdag verontschuldigingen aangeboden voor de gedwongen gynaecologische onderzoeken waaraan meerdere vrouwen op de luchthaven van Doha werden onderworpen na de vondst van een in de steek gelaten pasgeboren baby. De regering van het oliestaatje aan de Perzische Golf zegt dat zij de schending van de individuele vrijheid van de vrouwen en het leed dat hen is aangedaan betreurt.