Von der Leyen groet Erdogan, Michel kijkt toe.
Volledig scherm
Von der Leyen groet Erdogan, Michel kijkt toe. © EPA

Michel en Von der Leyen ontmoeten Erdogan: “Samen verder op de ingeslagen weg, maar rechtsstaat moet gerespecteerd worden”

De Europese Unie wil haar partnerschap met Turkije versterken, maar dan moet het land wel de principes van de rechtsstaat en de fundamentele rechten respecteren. Dat is de boodschap die Europese Raadsvoorzitter Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben overgemaakt tijdens een bezoek aan Ankara. "We willen samen op de ingeslagen weg verdergaan, maar dit is nog maar het begin van een proces", zei von der Leyen.

30 reacties

 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Welke rechtstaat? "Europa" respecteert zijn eigen onderdanen zelfs niet . Erdogan is "democratisch" verkozen. Voor het Europees aristocraten-parlment hebben wij niet eens onzen eigen stem mogen uitbrengen. Turkije lacht over gans de lijn met ons.
 • André lernout

  1 maand geleden
  Hoe halen ze het in hun hoofd om zo op de knieën te gaan voor die Turkse diktator? Laat ze waar ze horen, ver weg van hier!
 • marc busselot

  1 maand geleden
  Michel, een echte heer staat altijd zijn plaats af voor een dame.
 • Theo Deweerdt

  1 maand geleden
  Ze hadden die paljas manieren moeten leren. Michel is serieus door de mand gevallen. Ik zou mijn stoel ostentatief hebben afgestaan.
 • marcel smets

  1 maand geleden
  Prachtig van C . Michel een "h"echte heer, zij daarmee getrouwd... , spijtig dat ik Belg ben . Slap Europa vind ik! eer
 1. Amerikaanse autoriteiten onderzoeken dood van 34-jarige man na arrestatie: “Haal hem van z’n maag, man”
  Play

  Parket start onderzoek nadat 34-jarige Amerikaan sterft na arrestatie: "We proberen je te helpen!"

  De lokale autoriteiten van het Amerikaanse Rhode Island zijn een onderzoek gestart naar het overlijden van Joseph Ventre (34). Op 7 mei kwam de politie ter plaatse bij Ventre, die zeer verward overkwam. De Amerikaan was luid schreeuwend op een grasveld aan het rollen. Hij was mogelijk onder invloed. Verschillende agenten probeerden Ventre in de boeien te slaan, waarbij de man 90 seconden lang met zijn hoofd naar de grond gericht lag. Ventre werd meegenomen naar het ziekenhuis, maar overleed niet veel later. Zowel het parket als de politie zelf onderzoekt nu of de omstandigheden van zijn arrestatie een rol speelden bij het overlijden.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan