Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergehaald boven Oost-Oekraïne.
Volledig scherm
Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergehaald boven Oost-Oekraïne. © BELGAIMAGE

MH17-proces waarschijnlijk maanden vertraagd

Het MH17-proces loopt waarschijnlijk maanden vertraging op. De rechtbank wil nog een poging doen om een belangrijke Russische getuige te horen. Tot dit verhoor heeft plaatsgehad of definitief niet door kan gaan, kan het Openbaar Ministerie niet met de strafeisen komen tegen de vier verdachten. 

7 reacties

 • Alfred Bleck

  3 maanden geleden
  Omdat ik het onderzoek met al zijn ongerijmdheden heb gevolgd heb ik weinig vertrouwen in de officiële conclusies. De raket kan evengoed zijn afgevuurd door de Oekraïners als door de separatisten. Eerstgenoemden hadden en hebben er zelfs honderd maal meer belang bij dan de separatisten of dan Rusland. Motieven spelen bij alle misdaden een uiterst belangrijke rol.
 • Roland Peeters

  3 maanden geleden
  Er zal nooit een oplossing komen omdat Nederland ook economische banden heeft met Rusland.
 • Johan Hendrickx

  3 maanden geleden
  En wat zal dat uiteindelijk opleveren voor de nabestaanden? Juist, niks, nada! Voor Poetin is dat maar een voetnoot en de EU durft toch niets te doen want hij zit aan de gaskraan..
 • Gust Melaerts

  3 maanden geleden
  Ik denk dat het wel eens waar zou kunnen zijn dat MH370 neergehaald is door een Oekraïens gevechtsvliegtuig.
 • Daan Roos

  3 maanden geleden
  beschuldigingen uiten zonder bewijzen?
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Stevenen we af op militair conflict in Oekraïne? “Dit is vooral sterk staaltje blufpoker van Rusland”

  Stevenen we af op militair conflict in Oekraïne? “Dit is vooral sterk staaltje blufpoker van Rusland”

  Komt het tot een nieuwe confrontatie tussen Rusland en Oekraïne? Die vraag houdt de wereld al verschillende weken bezig. Diplomatiek overleg heeft tot nu toe niets opgeleverd en de spanning aan de grens tussen beide ex-Sovjetlanden neemt elke dag toe. “Het is een sterk staaltje blufpoker, maar ik kan me niet inbeelden dat Rusland het risico neemt om Oekraïne echt aan te vallen”, zegt Fabienne Bossuyt. Zij is professor Europees extern beleid aan de UGent.
 1. Forensisch tandarts vraagt centrale databank met gebitsgegevens: “Families van slachtoffers overstromingen bleven vijf dagen te lang in ondraaglijke spanning”
  PREMIUM

  Forensisch tandarts vraagt centrale databank met gebitsgege­vens: “Families van slachtof­fers overstro­min­gen bleven vijf dagen te lang in ondraaglij­ke spanning”

  Bij de identificatie van de slachtoffers van de overstromingen zijn vijf dagen verloren gegaan omdat het Disaster Victim Identification-team van de federale politie niet over alle gebitsgegevens van de vermisten beschikte. Eddy De Valck, hoofd-odontoloog van DVI, pleit daarom voor een centrale databank. “Die zou veel tijd, moeite, geld én leed besparen."
 2. Franse toerist (36) die dronebeelden maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf
  Play

  Franse toerist (36) die dronebeel­den maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Een Franse toerist die al sinds mei vorig jaar in een Iraanse cel zit, moet donderdag voor de Revolutionaire Rechtbank van het land verschijnen op verdenking van spionage en anti-Iraanse propaganda. Dat deelde zijn advocaat vandaag mee. Benjamin Brière (36) had in een Iraans natuurgebied beelden gemaakt met een drone en zich op sociale media uitgesproken tegen de verplichting voor vrouwen om een hijab te dragen.