De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador.
Volledig scherm
De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador. © EPA

Mexico verzet zich tegen Amerikaanse aanpak drugskartels: “Kunnen geen buitenlandse invasie toestaan”

Sinds de Amerikaanse president Trump woensdag bekendmaakte dat zijn land Mexicaanse drugskartels wil bestempelen als terreurorganisaties, lopen de spanningen met Mexico op. Er is al meer dan een eeuw geen invasie meer geweest in Mexico, zei de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador vandaag, en hij zal ook nu geen buitenlandse interventie toestaan.

2 reacties

 • Marc Verdonck

  2 jaar geleden
  De Mexicaanse president is waarschijnlijk betaald door de drugsmaffia. Dus eerst de top uitschakelen en dan de bendes vernietigen. US kan perfect met een drone de president uitschakelen en de schuld bij de kartels leggen.
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  Die Mexicaanse president zal ook wel in die drugskartels zitten , want anders had hij wel een ander gedacht over die invasie . Corruptie is de wereld nog niet uit .
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Hartbrekende foto’s van jongetjes die hun moeder (31) begraven na wrede moordpartij in Mexico

  Hartbreken­de foto’s van jongetjes die hun moeder (31) begraven na wrede moordpar­tij in Mexico

  Hartverscheurende taferelen gisteren op de begrafenis van een Amerikaanse moeder die in Mexico werd vermoord bij een meedogenloze aanval op haar gezin. Christina Langford Johnson (31) liet begin vorige week het leven nadat ze haar zeven maanden oude baby dapper had beschermd tegen de kogelregen die op haar en twee andere gezinnen werd afgevuurd. Dit weekend werd afscheid van haar genomen, onder anderen door haar echtgenoot en twee jonge zoontjes.