Migranten worden door de VS via de Lerdo-Stanton International Border Bridge teruggestuurd naar Mexico.
Volledig scherm
Migranten worden door de VS via de Lerdo-Stanton International Border Bridge teruggestuurd naar Mexico. © REUTERS

Mexico registreerde in 2021 recordaantal asielaanvragen

Mexico heeft het afgelopen jaar het hoogste aantal asielaanvragen ooit ontvangen. Tussen januari en december 2021 werden in het Latijns-Amerikaanse land 131.448 aanvragen ingediend. Dat meldt vluchtelingenorganisatie Comar maandag. Het vorige record dateerde uit 2019, toen er ruim 70.000 aanvragen waren. Dat aantal werd in 2021 dus bijna verdubbeld. De meeste aanvragen, bijna 52.000, kwamen uit Haïti, gevolgd door Honduras.

  1. Medische eureka: nieuwe behandeling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

    Medische eureka: nieuwe behande­ling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

    Wetenschappers hebben een nieuwe behandeling ontdekt die ontstekingsreacties na hersentrauma’s beter tegengaat bij muizen, zo heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) donderdag bekendgemaakt. Het baanbrekende aan de behandeling is dat het middel in de bloedbaan kan ingespoten worden, en dan door de bloed-hersenbarrière tot in de hersenen reist. Het is de eerste keer dat de bloed-hersenbarrière doorbroken kon worden in het specifieke geval van hersentrauma’s.
  2. Ex-directeur Louvre verdacht van fraude met Egyptische schatten

    Ex-directeur Louvre verdacht van fraude met Egyptische schatten

    Een voormalige directeur van het Louvre in Parijs wordt verdacht van fraude met een aantal Egyptische archeologische schatten. Hij zou volgens een Franse gerechtelijke bron hebben meegewerkt aan het verdoezelen van de herkomst van de vondsten. De archeologische stukken zouden volgens de aanklacht tijdens de Arabische Lente (2010-2012) uit Egypte zijn gesmokkeld en nadien van valse certificaten zijn voorzien om de oorsprong te verhullen.