Een Mexicaanse vrouw krijgt een vaccin in Mexico City.
Volledig scherm
Een Mexicaanse vrouw krijgt een vaccin in Mexico City. © AP

Mexico is plotseling tweede land met hoogst aantal coronadoden

Mexico publiceerde nieuwe cijfers waaruit bleek dat het aantal sterfgevallen 60 procent hoger is dan eerder gezegd. Dat meldt de Britse BBC. Hierdoor komt Mexico op plaats twee in de rangschikking van landen met het hoogst aantal coronadoden. 

 1. Mexicaans kind (9) komt om bij rivieroversteek in poging VS te bereiken

  Mexicaans kind (9) komt om bij rivierover­steek in poging VS te bereiken

  Een negenjarig Mexicaans kind is overleden bij een poging om de Verenigde Staten binnen te komen door de rivier Rio Grande over te steken. Dat hebben de Amerikaanse douane-autoriteiten vrijdag bekendgemaakt. Twee Amerikaanse parlementaire delegaties waren vrijdag nog bij de grens met Mexico om er de omstandigheden te bekijken in opvangcentra voor jonge migranten, die momenteel in recordaantallen in de VS aankomen.
 2. Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”
  26

  Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”

  De voormalige president Dmitry Medvedev zegt dat Rusland al in stukken zou zijn gescheurd als het geen kernwapenarsenaal had. “Hoe hard het ook klinkt, voor een groot deel houdt het nucleaire arsenaal de meeste heethoofden in bedwang”, zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax. Al vanaf dag één van de invasie is er vrees voor een escalatie van het conflict door de inzet van kernwapens.
 3. Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  De 74-jarige Vlaming die vorige week werd neergeschoten in de Nederlandse gemeente Kinderdijk (Alblasserdam), op 30 kilometer van Rotterdam, is overleden. Dat meldt de Nederlandse politie. Maandag werd een 77-jarige man uit Alblasserdam opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Daarbij kreeg de 74-jarige man uit Overijse een kogel in zijn hoofd toen hij lag te slapen in een landhuis aan het water. De politie onderzoekt de zaak.