Joaquin 'El Chapo' Guzman bij zijn arrestatie in 2016.
Volledig scherm
Joaquin 'El Chapo' Guzman bij zijn arrestatie in 2016. © AFP

Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij

De Mexicaanse overheid geeft het huis van waaruit de beruchte drugbaron Joaquin Guzman, alias El Chapo, in 2014 wegvluchtte, weg in een loterij. Het optrekje in Culiacan, in het noordoosten van Mexico, zou 3,6 miljoen pesos (150.000 euro) waard zijn, zo blijkt uit informatie van de nationale loterij. De trekking vindt plaats op 15 september. El Chapo zit in de gevangenis in de VS, waar hij in 2019 levenslang kreeg. 

 1. Loyale echtgenote El Chapo nu zelf opgepakt: van schoonheidsprinses tot drugsverdachte
  UPDATE

  Loyale echtgenote El Chapo nu zelf opgepakt: van schoon­heids­prin­ses tot drugsver­dach­te

  De wereld leerde Emma Coronel Aispuro (31) twee jaar geleden kennen. Drie maanden lang stond ze bijna dagelijks haar echtgenoot, drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán (63), trouw bij tijdens zijn proces in New York. Stijlvol, verzorgd, en schijnbaar totaal niet onder de indruk. Ze herkende haar man niet in de gruwelijke getuigenissen die zijn zwaar criminele leven blootlegden. “Ik bewonder hem”, bleef ze volhouden. El Chapo zit een levenslange celstraf uit. Zijn vrouw is nu zelf opgepakt op verdenking van drugshandel.
 2. Moordenaar Mexicaanse journalist veroordeeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrijheid (al kan erger bijna niet)

  Moordenaar Mexicaanse journalist veroor­deeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrij­heid (al kan erger bijna niet)

  Een tweede moordenaar van de Mexicaanse journalist Javier Valdez krijgt een gevangenisstraf, ditmaal 32 jaar en 3 maanden. Het gaat om Juan Francisco Picos Berrueta. De rechter veroordeelde hem als medepleger en organisator van de moord op Valdez, meldt het Openbaar Ministerie. Daarmee wordt een kleine stap gezet naar meer persvrijheid, al is er nog een lange weg te gaan.