El Chapo in 2016.
Volledig scherm
El Chapo in 2016. © REUTERS

Mexicaanse drugsbaron El Chapo tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld

De beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman (62) zal de rest van zijn leven achter de tralies zitten. Een federale rechter in New York veroordeelde ‘El Chapo’ vanmiddag tot een levenslange gevangenisstraf met nog eens 30 jaar erbovenop. Hij kan geen enkel verzoek tot vervroegde vrijlating indienen.

8 reacties

 • René Neeskens

  2 jaar geleden
  Daar is een straf een straf : krijg je 30 jaar bak, dan is dat 30 jaar effectief. Hier is dit compleet onmogelijk, met dank aan Lejeune, ze komen hier vrij na één derde van hun straf, als er überhaupt al een staf wordt uitgesproken. België is wereldkampioen procedurefouten, vandaar dat er zeer regelmatig feestende criminelen op de trappen van het gerechtshof staan, klaar om gewoon verder te doen.De brave burger kijkt er tandenknarsend naar,maar kan niks doen ,buiten belasting betalen natuurlijk.
 • Pepe La Basura

  2 jaar geleden
  Giet hem in een paar gewapend-betonnen sokken, en kap zijn handen af. Eens kijken wie het laatste ontsnapt in die gevangenis. Met zijn slachtoffers ging hij minder zachtzinnig om.
 • jan van reeth

  2 jaar geleden
  Wat "el chapo" aangeklaagd wordt, is vergelijkbaar met wat IS-strijders gedaan hebben. één verschil: bij ons mogen die vrij rondlopen met een enkelband.
 • Gino De Neef

  2 jaar geleden
  Dit gaat nooit voorbij het hooggerechtshof geraken. Ze proberen hem in de VS te veroordelen voor misdaden begaan in Mexico.
 • karl van dyck

  2 jaar geleden
  Van wat deze kerel allemaal beticht wordt is niet normaal en daarom is het ook een gangster van het zwaarste kaliber. Maar zulke zaken gebeuren OVERAL ter wereld door groeperingen. Langs de ene kant rebellen en langs de andere kant de overheid. Denk dat de ondervragingstechnieken van gelijke welke instantie,dat die telkens sérieux over de schreef gaan. Maar dat wordt dan weer verzwegen. Wat deze kerel gedaan heeft is niet anders maar heeft de pech dat hij aan verkeerde kant van de wet stond.