Een politieauto is voor het Sol y Luna-hotel geparkeerd nadat migranten die er verbleven door gewapende mannen werden ontvoerd.
Volledig scherm
Een politieauto is voor het Sol y Luna-hotel geparkeerd nadat migranten die er verbleven door gewapende mannen werden ontvoerd. © REUTERS

Mexicaanse autoriteiten openen onderzoek naar kidnapping migranten uit hotel

Een twintigtal migranten is vermoedelijk gekidnapt door gewapende mannen in een hotel in Mexico. Dat meldt de Mexicaanse procureur-generaal Federico Garza. Volgens getuigen vond het incident dinsdagochtend lokale tijd plaats in het Sol y Luna-hotel bij de busterminal in de stad Matehuala, ongeveer 580 kilometer ten noorden van Mexico-Stad. 

  1. Gevangenisstraf voor man die migranten in sofa’s binnensmokkelde in Verenigd Koninkrijk

    Gevangenis­straf voor man die migranten in sofa’s binnensmok­kel­de in Verenigd Koninkrijk

    Een mensensmokkelaar die migranten verstopte in sofa's is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zeven maanden. De 21-jarige man probeerde om de migranten in het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen door hen in tweedehands sofa’s uit België en Frankrijk te verstoppen. De man, die van Iraanse afkomst is, riskeert nu om na zijn gevangenisstraf te worden gedeporteerd. Dat bevestigt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.