Mexicaanse soldaten onderzoeken een cannabisplantage.
Volledig scherm
Mexicaanse soldaten onderzoeken een cannabisplantage. © AFP

Mexicaans hooggerechtshof haalt wiet uit strafrecht

Mexicanen mogen wellicht ongestraft marihuana gaan roken. Het hooggerechtshof van Mexico heeft maandag recreatief wietgebruik uit de strafwet gehaald.

2 reacties

 • WILLY ZACHEL

  1 maand geleden
  Dat is de slimste beslissing in jaren nu nog al de rest van drugs legaliseren en de criminaliteit is daar opgelost ! Ongelooflijk dat onze politici niet begrijpen dat iets verbieden enkel en alléén de criminaliteit in de hand werkt ! Zoals destijds in Amerika het drankverbod ! Waarom moest toen drank verboden worden ? Waarom moeten drugs verboden worden ?
 • Xavier Devriendt

  1 maand geleden
  de rest zou daar eens een voorbeeld moeten aan nemen
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Duitse ‘nazifreak’ veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen

  Duitse ‘nazifreak’ veroor­deeld voor illegaal bezit oorlogswa­pens, moet afweerge­schut en tank verkopen

  Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2.000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn ‘nazimuseum’ leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.