Politie grijpt in na uit de hand gelopen finalefeest in Frankrijk.
Volledig scherm
Politie grijpt in na uit de hand gelopen finalefeest in Frankrijk. © EPA

#MeTooFoot: Franse vrouwen betast in feestgedruis na WK finale: "Enige wat ik mij van overwinning kan herinneren, is dat ik seksueel ben lastiggevallen"

In het feestgedruis na de winst van Frankrijk op het WK voetbal zijn tientallen vrouwen geïntimideerd, aangerand of aangevallen. Dat melden ze op Twitter met de hashtag #MeTooFoot. De prefect van de politie van Parijs roept vrouwen die aangerand werden bij de feestelijkheden op aangifte te doen bij de autoriteiten.

57 reacties

 • Frank Jorissen

  3 jaar geleden
  @Said Harri Zelfs wanneer je op elkaar geplakt/gedrumd staat, is dat nòg geen reden om anderen ongepast te bepotelen. Wat voor een debiele uitleg geef jij er aan.
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Waar is den tijd da parijs romatisch was. Bedankt open grenzen, bedankt EU
 • danny meulders

  3 jaar geleden
  het stond nochtans overal vol met 2 beren die broodjes smeerden , ze stonden erbij en keken ernaast , Politiek correct denkende , mijn broek zakt er vanaf
 • Albert Jacobs

  3 jaar geleden
  Misschien alle jaren 1 wereldkampioenschap en de wereld gaat naar de knoppen
 • Ludwig Van Hee

  3 jaar geleden
  Het tahrirplein in Parijs......,dankzij de omvolking....
 1. Tienduizenden mensen protesteren in Frankrijk tegen beleid van Macron

  Tienduizen­den mensen proteste­ren in Frankrijk tegen beleid van Macron

  In Frankrijk hebben zaterdag opnieuw tienduizenden mensen tegen het hervormingsbeleid van president Emmanuel Macron geprotesteerd en meer sociale rechtvaardigheid geëist. Volgens de vakbond CGT waren zaterdag alleen al in Parijs 80.000 mensen de straat opgetrokken, volgens de politieteller waren het er 21.000. Rond de zestig organisaties hadden tot de volksbeweging ('Marée populaire') opgeroepen, onder hen verschillende vakbonden en de linkse partij 'La France Insoumise'. Al maanden betogen linkse critici tegen de diverse hervormingen van het staatshoofd, die ze als de "president van de rijken" bestempelen.