Politie grijpt in na uit de hand gelopen finalefeest in Frankrijk.
Volledig scherm
Politie grijpt in na uit de hand gelopen finalefeest in Frankrijk. © EPA

#MeTooFoot: Franse vrouwen betast in feestgedruis na WK finale: "Enige wat ik mij van overwinning kan herinneren, is dat ik seksueel ben lastiggevallen"

In het feestgedruis na de winst van Frankrijk op het WK voetbal zijn tientallen vrouwen geïntimideerd, aangerand of aangevallen. Dat melden ze op Twitter met de hashtag #MeTooFoot. De prefect van de politie van Parijs roept vrouwen die aangerand werden bij de feestelijkheden op aangifte te doen bij de autoriteiten.

57 reacties

 • Frank Jorissen

  4 jaar geleden
  @Said Harri Zelfs wanneer je op elkaar geplakt/gedrumd staat, is dat nòg geen reden om anderen ongepast te bepotelen. Wat voor een debiele uitleg geef jij er aan.
 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  Waar is den tijd da parijs romatisch was. Bedankt open grenzen, bedankt EU
 • danny meulders

  4 jaar geleden
  het stond nochtans overal vol met 2 beren die broodjes smeerden , ze stonden erbij en keken ernaast , Politiek correct denkende , mijn broek zakt er vanaf
 • Albert Jacobs

  4 jaar geleden
  Misschien alle jaren 1 wereldkampioenschap en de wereld gaat naar de knoppen
 • Ludwig Van Hee

  4 jaar geleden
  Het tahrirplein in Parijs......,dankzij de omvolking....
 1. EU-parlementariërs die weigerden Rusland als terreurstaat te erkennen, treffen bloederige posters op kantoordeuren aan

  EU-parlementa­riërs die weigerden Rusland als terreurs­taat te erkennen, treffen bloederige posters op kantoordeu­ren aan

  De Europarlementsleden die eergisteren tegen de resolutie stemden waarin Rusland als een terreurstaat wordt erkend, troffen gisteren niet mis te verstane protestposters aan op de deur van hun kantoor. Op de posters staat de Russische president Vladimir Poetin afgebeeld met een bloederige handafdruk over zijn gezicht. “Met mijn stem steun ik een terrorist”, staat erbij geschreven.
 2. WK-winst in Frankrijk loopt uit de hand: twintigtal arrestaties tijdens feestnacht, twee feestvierders komen om
  WK Voetbal

  WK-winst in Frankrijk loopt uit de hand: twintigtal arresta­ties tijdens feestnacht, twee feestvier­ders komen om

  De Franse politie is afgelopen nacht verschillende keren moeten tussenkomen nadat incidenten de viering van de WK-titel verstoorden. Traangas werd onder meer in Parijs, Lyon en Nantes ingezet om de menigte uit elkaar te drijven. In de hoofdstad werd het waterkanon gebruikt, aldus de Franse media. Er vielen ook gewonden en zelfs twee doden. In Nancy raakten twee kinderen, 3 en 6 jaar oud, zwaargewond toen een moto op hen inreed. De chauffeur sloeg op de vlucht. In Annecy en Saint-Félix kwamen twee feestvierders om het leven.