thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

#MeToo Goeroe: het relaas van een Nederlandse vrouw die seksueel misbruikt werd door haar boeddhistische leraar

Een vredelievende leer, dat is het beeld wat veel mensen in het westen van het boeddhisme hebben. Maar vrij van schandalen is die leer niet: de afgelopen jaren werd bekend dat kwetsbare westerse vrouwen binnen verschillende boeddhistische centra seksueel misbruikt zijn. In Nederland heeft nu voor het eerst een door haar goeroe seksueel misbruikte vrouw in het programma Radio Reporter haar verhaal gedaan.

8 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Vanaf het moment dat er ergens een machtsrelatie ontstaat zit het scheef. En leiding geven of verantwoordelijkheid dragen is niet hetzelfde als macht.
 • Ludo Wouters

  3 jaar geleden
  Jaren houden deze vrouwen hun benen open; Nooit zeggen ze stop. Wanneer het sprookje of het geld op is, komen ze naar buiten met hun verhaal. Zolang ze er een voordeel uit halen is het allemaal OK, wanneer dit echter niet meer het geval is lopen ze naar de boekskes of de media om hun MeToo verhaal te doen. Wie gelooft deze vrouwen nog?
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Hij heeft me drie keer gepakt waarvan één keer aangeraakt... Er is één klacht over seksueel contact tussen de vele klachten...
 • David Lievens

  3 jaar geleden
  Religie, in welke vorm ook, is er om mannen die eigenlijk niks waard zijn en geen competenties hebben in een machtspositie te houden. Ik heb al meerdere dingen gezien van de boeddhisten die niet kloppen. Geld vragen aan arme boeren zodat ze 'vruchtbare gronden' krijgen. Daarnaast veel oplichterij met hun zogenaamde ijzeren wil wat niet meer is dan goocheltrucjes, maar ook daarvoor vragen ze genoeg geld.
 • Monique Moreels

  3 jaar geleden
  Vanaf het ogenblik dat je aanvoelt dat het niet strookt met je gevoel of je waarden zit de zaak fout. Als vrouw valt het me op hoeveel zwakte er nog is bij vrouwen om te reageren. Ik ben ervan overtuigd dat het merendeel vd vrouwen minstens 1 keer wordt geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag. Wat je ermee doet zal bepalen in de toekomst hoe je reageert bij een volgende ongemakkelijke situatie. Het heeft altijd bestaan. Een documentatie spreekt boekdelen : Het jaar 1900 L.P.Boon.