Het Spectrum Center in Charlotte, bij een voorstelling van de Republikeinse Conventie in november vorig jaar.
Volledig scherm
Het Spectrum Center in Charlotte, bij een voorstelling van de Republikeinse Conventie in november vorig jaar. © REUTERS

Met tienduizenden tegelijk in een zaal: Republikeinen willen partijconventie absoluut laten doorgaan en zoeken nieuwe locatie na veto gouverneur

Amerikaans president Donald Trump gaat definitief op zoek naar een andere locatie voor de Republikeinse Conventie, die van 24 tot en met 27 augustus in Charlotte in de staat North Carolina zou worden gehouden. Dat maakte hij via Twitter bekend. De gouverneur van de staat wil ook na lange onderhandelingen met de Republikeinse partij de conventie in zijn huidige vorm niet laten doorgaan door de coronapandemie.

3 reacties

 • oswald billiet

  8 maanden geleden
  De stoutste wezels roven de beste eieren. Dat is Trump ten voeten uit. Hij zal zijn conventie houden en ontziet niets en niemand. Bij de vorige verkiezing verloor hij staat na staat, maakte veel herrie, schold iedereen uit van de democraten en...won. Zo zal het nu weer gaan. Hij weet dat zijn heil ligt in een campagne die alle welvoeglijkheid en eerlijkheid mag tarten. En zo zal hij het ook doen, zoals de eerste keer.
 • Heinrich Wolf

  8 maanden geleden
  Nog niet wijs geworden en nog meer mensenlevens willen riskeren puur uit geldigheidsdrang en machthebzucht.
 • Liesbeth Cuppens

  8 maanden geleden
  Een Conventie voor de verkiezingen laten doorgaan,is wat men klasseert onder de noemer evenement. Trump doet er alles aan om zichzelf in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen en weer last heeft van grootheidswaanzin.Ik denk dat Trump met zijn gesplitste bijeenkomst -één in staat A en één in staat B- zichzelf in het vel zal snijden. Een virtuele raadpleging is nu veel beter: geen locatie nodig, groot bereik en een bewijs van burger- en realiteitszin. Twee begrippen die Trump niet kent.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig