Beelden tijdens drone-aanvallen boven Kiev. Oekraïense mlitairen proberen een drone uit de lucht te schieten.
Volledig scherm
Beelden tijdens drone-aanvallen boven Kiev. Oekraïense mlitairen proberen een drone uit de lucht te schieten. © AFP

Met luchtafweer, vliegtuigen en op goed geluk vanop de grond: Oekraïne zegt al meer dan 200 Iraanse drones te hebben neergehaald

Oekraïne zegt in totaal al 223 in Iran gemaakte drones te hebben neergehaald in iets meer dan een maand tijd. De eerste kamikazedrone van het Iraanse type Shahed werd op 13 september neergeschoten boven Oekraïne. Sindsdien worden ze steeds vaker ingezet door Rusland om Oekraïne te bombarderen. Zo ook de afgelopen dagen geregeld in hoofdstad Kiev.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.