Met lede ogen kijken de mensen in grensgebieden naar annexatie: “Ik wil Oekraïner zijn, ik wil vrij zijn”

In dorpjes zoals Cherkaskoe, in het door Oekraïne gecontroleerde deel van Donetsk, kijken de mensen met lede ogen naar wat er aan de andere kant van de frontlijn gebeurt. Vandaag zijn hun buren Rusland geworden. Tegen wil en dank.

2 reacties

 • Jef joossens

  4 maanden geleden
  Inderdaad Hugo, hij is één van de betere journalisten. Je kan zelfs zeggen dat hij leeft voor zijn job. Bedankt Robin Ramaekers voor de goede verslaggeving!!!
 • Hugo hofmans

  4 maanden geleden
  Robin Ramaekers doet een prachtige job, echt chapeau ! Dit geeft ons een duidelijk beeld, of je nu voor of tegen Oekraïne bent, voor of tegen Rusland.
 1. Bijna 3 miljoen mensen protesteren volgens vakbond tegen verhoging pensioenleeftijd in Frankrijk
  5

  Bijna 3 miljoen mensen proteste­ren volgens vakbond tegen verhoging pensioen­leef­tijd in Frankrijk

  In Frankrijk zijn dinsdag volgens een links-radicale vakbond 2,8 miljoen mensen op straat gekomen op te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen. Volgens de politie ging het om 1,272 miljoen betogers. Met 62 jaar kent Frankrijk een van de laagste minimumpensioenleeftijden van Europa. Aanvankelijk was het de bedoeling van Macron om de lat op 65 jaar te leggen. Intussen is dat verlaagd naar 64 jaar.
 2. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
  72

  “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

  De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”
 1. Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”
  Play

  Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”

  Volgens critici zijn er in realiteit veel meer Russen illegaal gerekruteerd tijdens de mobilisatie die Poetin in september vorig jaar aankondigde. Velen van hen zijn bovendien wellicht nooit meer thuisgekomen. Op sociale media circuleren videoboodschappen van echtgenotes en moeders van gemobiliseerde Russen, gericht aan Poetin: “We kunnen al weken niet meer slapen en nu doe je alsof er niets aan de hand is!”