Hulpdiensten en politieagenten in het Soshigaya-Okura treinstation in Tokio, waar een man 10 anderen verwondde met een mes.
Volledig scherm
Hulpdiensten en politieagenten in het Soshigaya-Okura treinstation in Tokio, waar een man 10 anderen verwondde met een mes. © via REUTERS

Messentrekker verwondt tien mensen om “gelukkig uitziende vrouwen” in Japanse trein

UPDATEEen man heeft vrijdagavond zeker tien mensen verwond met een mes in een trein in Tokio. Volgens Japanse media liepen de meeste slachtoffers lichte verwondingen op. Een vrouw raakte zwaargewond aan haar rug, maar zij verkeert niet in levensgevaar. De inmiddels aangehouden 36-jarige verdachte vertelde de politie dat hij woedend werd toen hij vrouwen zag die er “gelukkig uitzagen” en hen daarop wilde vermoorden, aldus lokale media.

 1. Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsvervoer
  Play

  Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsver­voer

  Het bedrijf Joby Aviation ontwikkelt samen met Uber en Boeing vliegende taxi’s en willen binnen de drie jaar de eerste ‘skyports’ openen. De ‘skyports’ zullen plekken zijn die werken als een bushalte, maar in plaats van op de bus te stappen, brengt een vliegende taxi je naar je bestemming. “We willen binnen een paar jaar minstens 200 functionerende ‘minivliegvelden’ installeren voor dit soort taxi’s, maar eigenlijk moeten dat er nog veel meer zijn.”
 2. Stoffelijke resten, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
  Play

  Stoffelij­ke resten, notitie­boek­je en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito

  Er zijn stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Een lijkschouwer doet nu de nodige vaststellingen. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt nog steeds gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.