Hulpdiensten en politieagenten in het Soshigaya-Okura treinstation in Tokio, waar een man 10 anderen verwondde met een mes.
Volledig scherm
Hulpdiensten en politieagenten in het Soshigaya-Okura treinstation in Tokio, waar een man 10 anderen verwondde met een mes. © via REUTERS

Messentrekker verwondt tien mensen om “gelukkig uitziende vrouwen” in Japanse trein

UPDATEEen man heeft vrijdagavond zeker tien mensen verwond met een mes in een trein in Tokio. Volgens Japanse media liepen de meeste slachtoffers lichte verwondingen op. Een vrouw raakte zwaargewond aan haar rug, maar zij verkeert niet in levensgevaar. De inmiddels aangehouden 36-jarige verdachte vertelde de politie dat hij woedend werd toen hij vrouwen zag die er “gelukkig uitzagen” en hen daarop wilde vermoorden, aldus lokale media.

 1. Chaos op Spaanse awardceremonie: Befaamde schrijfster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  Chaos op Spaanse awardcere­mo­nie: Befaamde schrijf­ster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  De geprezen vrouwelijke auteur Carmen Mola blijkt het pseudoniem te zijn voor 3 mannelijke schrijvers. Dit kwam het publiek te weten terwijl ze naar de prijsuitreiking keken van de Planeta-literatuurprijs. Toen de organisatie van de Spaanse literatuurprijs de award en het toebehorende prijzengeld van 1 miljoen euro aan de Spaanse schrijfster Carmen Mola wouden overhandigen, kwamen er drie mannen op het podium gewandeld. De Spaanse literatuurwereld reageert nu geschokt: “Deze mannen hebben door een vals profiel te hanteren zowel lezers als journalisten misleid, het zijn oplichters”.
 1. Groep Finse mannen die Hitlergroet brengen in concentratiekamp aangeklaagd

  Groep Finse mannen die Hitler­groet brengen in concentra­tie­kamp aange­klaagd

  Een groep Finse vijftigers die de Hitlergroet brachten aan een memoriaal in het concentratiekamp Dachau, in de Zuid-Duitse staat Beieren, zijn niet langer welkom op de site. Ook gaan de autoriteiten klacht indienen tegen de mannen. De groep zou naar eigen zeggen niet hebben geweten dat een groet met gestrekte arm illegaal is in Duitsland. “Ze hadden tot het besef moeten komen dat erop neergekeken wordt”, aldus een politiewoordvoerder.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.