Een schilderij van Emil Nolde uit 1910, getiteld ‘De dochter van de farao vindt Mozes’.
Volledig scherm
Een schilderij van Emil Nolde uit 1910, getiteld ‘De dochter van de farao vindt Mozes’. © Nolde Stiftung

Merkel verwijdert ‘nazi-schilderijen’ uit haar werkkamer

BuitenlandJarenlang sierden ze muren van de werkkamer van de Duitse Bondskanselier: twee schilderijen van de wereldberoemde schilder Emil Nolde. Maar Angela Merkel wil er vanaf. Er zouden immers nieuwe inzichten zijn over het dubieuze oorlogsverleden van de Duitse kunstenaar.

7 reacties

 • Bruno Weymeis

  3 jaar geleden
  Moeten alle VW’s niet ingeleverd worden want Hitler gaf opdracht aan F. Porsche om die te ontwerpen?
 • DAVID VAN LAER

  3 jaar geleden
  Als alles wat herinnert aan de 2de wereldoorlog moet verdwijnen gaande van het naziregime tot het communisme van Stalin gaat er niet veel kunst overblijven. Als inderdaad elk iemand die sympathie had voor zulk een regime al dan niet GEDWONGEN (zelfbehoud) uit het openbaar leven geweerd wordt is dan het overblijvende niet even erg?
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Als ze er echt vanaf wilt mag ze ze altijd in mijn living komen hangen.
 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  Als het dan uitkomt dat bv Rubens een slavenhandelaar was dan moeten alle schilderijen weg .Belachelijk
 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Hingen die daar nu nog steek ze dan in brand, miljoenen mensen zijn er voor gestorven voor dat nazi crapuul.
 1. Een van drie laatste familieleden van Hitler doorbreekt stilzwijgen in VS: "Ik zou op Merkel stemmen, Trump is irritante leugenaar"

  Een van drie laatste familiele­den van Hitler doorbreekt stilzwij­gen in VS: "Ik zou op Merkel stemmen, Trump is irritante leugenaar"

  Officieel heet hij niet Alexander Adolf Hitler, maar Alex Stuart-Houston. In de VS liet zijn vader in 1946 de meest gehate achternaam van dat moment wijzigen. Gek genoeg kreeg Alexander wél Adolf als tweede voornaam. De 68-jarige Amerikaan is een achterneef van Adolf Hitler. Bild zocht hem en zijn twee broers op in de States. Alex doorbrak daar het jarenlange stilzwijgen van de laatste levende Hitler-nazaten en gaf kort zijn mening over Angela Merkel en Donald Trump. Vanachter de hordeur, een kop zwarte koffie in de hand.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.