Een schilderij van Emil Nolde uit 1910, getiteld ‘De dochter van de farao vindt Mozes’.
Volledig scherm
Een schilderij van Emil Nolde uit 1910, getiteld ‘De dochter van de farao vindt Mozes’. © Nolde Stiftung

Merkel verwijdert ‘nazi-schilderijen’ uit haar werkkamer

BuitenlandJarenlang sierden ze muren van de werkkamer van de Duitse Bondskanselier: twee schilderijen van de wereldberoemde schilder Emil Nolde. Maar Angela Merkel wil er vanaf. Er zouden immers nieuwe inzichten zijn over het dubieuze oorlogsverleden van de Duitse kunstenaar.

 1. Hoe Italië het perfecte coronaproof hotelconcept heeft ontwikkeld: “Ik voel me hier veiliger dan thuis”

  Hoe Italië het perfecte corona­proof hotelcon­cept heeft ontwikkeld: “Ik voel me hier veiliger dan thuis”

  Afgelegen idyllische dorpjes midden in de natuur: het klinkt vaak als muziek in de oren van toeristen die op een veilige manier willen reizen. En laat het nu net dát zijn wat in Italië overvloedig aanwezig is. Met de ‘albergo diffuso’ - een hotel verspreid over meerdere huizen van een verlaten dorp - beschikt het land over het perfecte hotelconcept in coronatijden, waar afstand houden geen probleem is. En wie weet, kan je een glimp opvangen van George Clooney.
 2. Een van drie laatste familieleden van Hitler doorbreekt stilzwijgen in VS: "Ik zou op Merkel stemmen, Trump is irritante leugenaar"

  Een van drie laatste familiele­den van Hitler doorbreekt stilzwij­gen in VS: "Ik zou op Merkel stemmen, Trump is irritante leugenaar"

  Officieel heet hij niet Alexander Adolf Hitler, maar Alex Stuart-Houston. In de VS liet zijn vader in 1946 de meest gehate achternaam van dat moment wijzigen. Gek genoeg kreeg Alexander wél Adolf als tweede voornaam. De 68-jarige Amerikaan is een achterneef van Adolf Hitler. Bild zocht hem en zijn twee broers op in de States. Alex doorbrak daar het jarenlange stilzwijgen van de laatste levende Hitler-nazaten en gaf kort zijn mening over Angela Merkel en Donald Trump. Vanachter de hordeur, een kop zwarte koffie in de hand.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol