De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © AFP

Merkel: “Uiterlijk na zomer vaccin voor iedere volwassen Duitser”

Uiterlijk na de zomer heeft iedere volwassen Duitser een aanbod voor een coronaprik gekregen. Daarvan is de Duitse bondskanselier Merkel overtuigd na een coronatop in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het beraad moest duidelijkheid verschaffen over de nu nog stroef verlopende vaccinatiecampagne in de Bondsrepubliek.

6 reacties

 • oswald billiet

  6 maanden geleden
  Je moet de Duitsers niet leren wat logistiek is. Ze zijn meesters daar in en dat bewijst alleen al de vaccincampagne.
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Een jaar om miljoenen mensen tweemaal te vaccineren. Ik vind dat heel redelijk. Sommigen geloven echt wel in de toverstokjes van Harry Potter en willen dit jaar nog op vakantie...
 • Willy Masson

  6 maanden geleden
  Als de Duitsers met hun efficiënte het maar rond krijgen na de zomer denk ik dat we de verwachtingen voor België met onze oh zo capabele politiekers en deskundigen ook beter bijstellen tot september. Van 2025…
 • jan wuyts

  6 maanden geleden
  Na de zomer hoeft voor velen niet meer want dan is de vakantie en het jaar al bijna voorbij.
 • Veronica Voorhelst

  6 maanden geleden
  Ze zouden nog kunnen schrikken van hoeveel mensen het vaccin zullen weigeren. Persoonlijk twijfel ik heel hard. Een echt traditioneel vaccin is er niet bij. Maar vectorvaccins worden al iets langer toegepast.
 1. Hoe ‘beste leerling van de klas’ Duitsland de controle verloor over het virus
  PREMIUM

  Hoe ‘beste leerling van de klas’ Duitsland de controle verloor over het virus

  Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien Duitse deelstaten zondag besluiten tot een harde lockdown. Dit vanwege de recordstijging van het aantal coronabesmettingen en -sterfgevallen in de Bondsrepubliek. Grote vraag is hoe de ‘beste coronaleerling van de klas’ in zo'n crisissituatie kon belanden. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Seehofer ligt het niet aan een gebrek aan discipline van de Duitse bevolking, maar vooral aan ‘inadequate maatregelen’. Waarom is een ‘lockdown light’ zo een slecht recept?