Angela Merkel komt steeds meer onder druk te staan na een nieuwe nederlaag van haar partij bij de deelstaatverkiezingen.
Volledig scherm
Angela Merkel komt steeds meer onder druk te staan na een nieuwe nederlaag van haar partij bij de deelstaatverkiezingen. © Silas Stein/dpa

Merkel onder druk na nieuw verlies in deelstaatverkiezingen Hessen

Bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Hessen hebben de regerende christendemocraten zondag volgens de eerste prognoses zware klappen gekregen. Of ze nog voldoende stemmen halen voor een voortzetting van de zwart-groene coalitie, blijft ondanks ruime winst voor de Groenen voorlopig onduidelijk. Bondskanselier Angela Merkel komt opnieuw onder druk te staan.

13 reacties

 • Jan De Cock

  4 jaar geleden
  Zij heeft de eeste zet gezet om EU op te blazen
 • Jurgen Latet

  4 jaar geleden
  Dit is al 10 jaar eerder aan de kaak gesteld maar we werden weg gelachen kijk nu het bootje is aan het zinken en inderdaad rechts word de grootste in Europa dat werd zo eventjes tijd.
 • Ivo Verherstraeten

  4 jaar geleden
  Goed zo ze halen nog veel te veel stemmen .Merkel help Europa om zeep.
 • diane colman

  4 jaar geleden
  Wanneer zullen we de uitslag kennen???
 • Peter Hegge

  4 jaar geleden
  het verlies van merkel wordt snel weggemoffeld in de dagbladen. ook in deze
 1. Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecrisis en nu zijn fortuin ziet verschrompelen?
  PREMIUM

  Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecri­sis en nu zijn fortuin ziet verschrom­pe­len?

  Hij was tot voor kort de derde rijkste man ter wereld. De Indiase industrieel Gautam Adani (60) had geen universiteitsdiploma vandoen om zijn fortuin, geschat op 121 miljard dollar, te vergaren. Maar Adani wordt nu beschuldigd van ‘de grootste zwendel in de bedrijfsgeschiedenis’. Over de opmars en ondergang van een man die bol staat van tegenstrijdigheden.