Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Merkel: “Nog duizenden Afghanen mogen naar Duitsland komen”

Duitsland schat dat er nog 10.000 tot 40.000 mensen in Afghanistan zijn die recht hebben op een  verblijfsvergunning, meldt bondskanselier Angela Merkel. Deze Afghanen werkten voor het Duitse leger en ontwikkelingsorganisaties. Zij hebben volgens de bewindsvrouw recht om naar Duitsland te komen, mits ze zich bedreigd voelen onder het nieuwe talibanregime.

  1. Eén van gesneuvelde Amerikaanse militairen zou binnen drie weken voor het eerst vader worden: “Rylee zou de beste papa van de wereld geworden zijn”
    PREMIUM

    Eén van gesneuvel­de Amerikaan­se militairen zou binnen drie weken voor het eerst vader worden: “Rylee zou de beste papa van de wereld geworden zijn”

    Een pasgetrouwde man die binnen drie weken voor het eerst papa zou worden. Een jonge vrouw die vorige week nog het internet veroverde met een foto waarop ze een Afghaans kindje in veiligheid brengt. En een korporaal die na zijn missie in Kaboel in de voetsporen van zijn vader zou treden, en sheriff zou worden in Californië. De dertien Amerikaanse militairen die donderdag stierven bij de zelfmoordaanslag in Kaboel, krijgen een gezicht. De oudste was 31, de jongste amper 20.