Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Merkel: “Nog duizenden Afghanen mogen naar Duitsland komen”

Duitsland schat dat er nog 10.000 tot 40.000 mensen in Afghanistan zijn die recht hebben op een  verblijfsvergunning, meldt bondskanselier Angela Merkel. Deze Afghanen werkten voor het Duitse leger en ontwikkelingsorganisaties. Zij hebben volgens de bewindsvrouw recht om naar Duitsland te komen, mits ze zich bedreigd voelen onder het nieuwe talibanregime.

 1. VS erg bezorgd over toestand van Amerikaanse gevangene in Russisch strafkamp

  VS erg bezorgd over toestand van Amerikaan­se gevangene in Russisch strafkamp

  De Verenigde Staten maken zich ernstig zorgen om Paul Whelan, een Amerikaan die in Rusland wordt vastgehouden. Moskou weigert informatie te geven over de verblijfplaats of toestand van de man, meldt John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis. De familie van Whelan sloeg alarm nadat ze een week niets meer van hem had gehoord, maar wel berichten kreeg dat hij was overgebracht naar de ziekenhuisboeg van de gevangenis.
 2. Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezingen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”
  10

  Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezin­gen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”

  Oud-premier Boris Johnson, die afgelopen zomer moest vertrekken na een reeks schandalen, stelt zich kandidaat bij de volgende verkiezingen in 2024. Dat bevestigen Britse media. Als hij zijn parlementszetel wint, dan zou hij opnieuw een poging kunnen doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Volgens hem was het namelijk een “fout” om plaats te ruimen voor zijn opvolger Liz Truss.