Horst Seehofer naast Angela Merkel, gisteren op de turbulente fractievergadering van de CDU en CSU.
Volledig scherm
Horst Seehofer naast Angela Merkel, gisteren op de turbulente fractievergadering van de CDU en CSU. © EPA

"Merkel met haar rug tegen de muur": rebellie in eigen partij tegen bondskanselier over migratie

Crisis in de Duitse politiek. Bondskanselier Angela Merkel krijgt in eigen rangen steeds meer kritiek te verwerken van partijgenoten die meer zien in de strenge migratiekoers van de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Die wilde deze week een nieuw plan voorstellen om asielzoekers al aan de Duitse grenzen tegen te houden, maar botste op een 'njet' van Merkel. De twee hopen nog deze week hun onenigheid bij te leggen.

143 reacties

 • Jan Verstraeten

  5 jaar geleden
  Ja Angela het kan verkeren zei Bredero maar ondertussen heb je europa om zeep geholpen.De zwanenzang van vele linkse partijen is in gezet.
 • Danny Jean

  5 jaar geleden
  En toch vindt onze premier het nog nodig om bij Merkel op de koffie te gaan en haar raad te vragen. Niet te geloven!
 • Eric Beirens

  5 jaar geleden
  We gaan reeds meer dan 30 jaar op verlof in Duitsland en houden -naar de toekomst toe gericht- ons hart vast. We overwegen Oostenrijk als alternatief.....
 • frans Venloo

  5 jaar geleden
  Op de foto blaast ze in ieder geval en volgens mij heeft ze er haren buik vol van . Maar geen nood haar schaapjes zijn op het drogen en een leuk postje in de EU is daarna nog mooi meegenomen .
 • Frank Debruyne

  5 jaar geleden
  "ach ja, de moord op een meisje.. " zit hier ergens zo'n links extremist te minimaliseren... Morgen is 't jouw kind, heel curieus om je dan nog eens te horen..
 1. Bekende YouTuber betaalt oogoperatie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoening

  Bekende YouTuber betaalt oogopera­tie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoe­ning

  Een 24-jarige Amerikaanse YouTuber, genaamd MrBeast, betaalt de oogoperatie van duizend slechtziende mensen. Het is niet de eerste keer dat de wereldberoemde YouTuber grote sommen geld uitdeelt. Eerder liet hij ook al huizen bouwen voor daklozen en startte een campagne om 20 miljoen bomen te planten. Veel mensen vinden dat MrBeast mooie daden verricht, maar anderen uiten kritiek. “Doet hij dit niet enkel voor zijn eigen populariteit?”, klinkt het.
 2. Oplossing nabij voor 629 migranten op reddingsschip: met andere boten naar Valencia

  Oplossing nabij voor 629 migranten op reddings­schip: met andere boten naar Valencia

  De 629 migranten die zich nu al dagen op het reddingsschip Aquarius bevinden, zullen worden verdeeld over verschillende Italiaanse schepen die hen naar Valencia zullen brengen. Dat zegt de Italiaanse kustwacht. Het schip mocht niet aanleggen in Italië en Malta, waarna Spanje aanbood de haven van Valencia open te stellen. Het schip bevindt zich ondertussen nog steeds tussen Italië en Malta. De opvarenden zijn nu al meer dan 72 uur aan boord.
 3. Dollekoeienziekte aangetroffen op Nederlands boerenbedrijf: “Waarschijnlijk geïsoleerd geval”

  Dollekoei­en­ziek­te aangetrof­fen op Nederlands boerenbe­drijf: “Waar­schijn­lijk geïsoleerd geval”

  Op een boerderij in Nederland is bij een dode koe de dollekoeienziekte aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het ministerie wil niet zeggen waar de boerderij gelegen is, maar volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ gaat het om een veehouder in Zuid-Holland. De boerderij in kwestie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Ondertussen heeft het ministerie bekendgemaakt dat het gaat om een geval van de atypische ‘ouderdomsvariant’, die minder gevaarlijk is voor mensen.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Turkije beschuldigt het Westen van ‘psychologische oorlogsvoering’: “Complot om toeristische sector de nek om te draaien”
  17

  Turkije beschul­digt het Westen van ‘psycholo­gi­sche oorlogsvoe­ring’: “Complot om toeristi­sche sector de nek om te draaien”

  Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten, dat meldt het Turkse staatspersbureau ‘Anadolu’. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen wegens een verhoogde aanslagdreiging. In Turkije heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.