Theresa May en Angela Merkel vorig jaar in Hamburg.
Volledig scherm
Theresa May en Angela Merkel vorig jaar in Hamburg. © Photo News

"Merkel lachte met Mays onzekerheid over brexit: 'Ze blijft maar zeggen dat wij ze een aanbod moeten doen'"

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zitten vast in een vicieuze cirkel waarbij de EU vindt dat de Britten met een voorstel moeten komen, en de Britse regering wil wachten op een voorstel uit Europa. Dat zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel op een informele bijeenkomst met journalisten gezegd hebben in Davos, waarbij ze de spot dreef met premier Theresa Mays onderhandelingstechnieken.

15 reacties

 • Louis Roux

  5 jaar geleden
  Jaja,Fraude Dokter Merkel,heeft gesproken. Geloof het of niet,maar zij haalt haar slag thuis. Ze is tenslotte de machtigste vrouw ter wereld,en niet vergeten, de baas van de grootste economie van Europa.
 • Johan Van Berlo

  5 jaar geleden
  Gaan we weer buigen voor de Britten ?? zij hebben zo lomp geweest om te stemmen voor de Brexit, dan moeten ze de gevolgen ook maar dragen. punt uit, geen extra voordeeltjes voor hun ! Het is nog helemaal niet duidelijk hoe het verder gaat met de Europeanen die in Engeland werken alsook het bedrag van de eindafrekening is nog niet bekend. Veel bla bla maar geen concrete gegevens!!
 • serge vansteenkiste

  5 jaar geleden
  Mij dochter woont in Engeland, vraag haar eens hoe goed het daar gaat en of ze noch zouden stemmen voor brexit.
 • Jean Schoups

  5 jaar geleden
  Merkel's onderhandelingsstrategie voor een nieuwe Duitse regering is ook niet om naar huis te schrijven!!!
 • Leonard Tonnelier

  5 jaar geleden
  Merkel was al belachelijk, en nu dus nog meer
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. HLN SKIWEERBERICHT. Sneeuwrijke start van de paasvakantie, maar zal de zon ook schijnen?
  PREMIUM

  HLN SKIWEERBE­RICHT. Sneeuwrij­ke start van de paasvakan­tie, maar zal de zon ook schijnen?

  Het wintersportseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar in veel skigebieden is het nog steeds heerlijk vertoeven. Er ligt nu zelfs meer sneeuw dan tijdens de kerstvakantie. De komende dagen lijkt het opnieuw volop winter in de Alpen en valt er nog een dik pak bij. Maar blijft het nadien ook nog winters of breekt de lente door? Meteoroloog Jonas De Bodt maakt een vooruitblik op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie.