Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend".
Volledig scherm
Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend". © AP

Merkel erkent "nieuwe vorm van antisemitisme onder Arabische nieuwkomers" in Duitsland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een interview met een Israëlische televisiezender toegegeven dat haar land met het probleem kampt dat bepaalde vluchtelingen uit het Midden-Oosten en andere Arabische nieuwkomers er antisemitische gevoelens op nahouden. 

163 reacties

 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om het roer om te gooien ! erg he !
 • Sobek Wessels

  3 jaar geleden
  Arabieren kunnen geen antisemitisme plegen omdat ze zelf semiten zijn ?? Semitische volkeren leven in heel het midden oosten , Eritrea , Ethiopië , en Somalië ! De meeste Joden zijn niet eens van semitische afkomst maar van Europese of Russische !
 • Ludwig Van Hee

  3 jaar geleden
  Onbekwaam! Keek enkel naar eventueel voordeel voor bedrijven om goedkope werkkrachten aan te werven. Vergat echter dat ze meer bidden dan werken....
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om dit in te zien ? erg he !
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  Er moest eerst iemand van joodse origine slachtoffer worden voor men eindelijk reageerde ! mag men zich vragen stellen ?