Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend".
Volledig scherm
Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend". © AP

Merkel erkent "nieuwe vorm van antisemitisme onder Arabische nieuwkomers" in Duitsland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een interview met een Israëlische televisiezender toegegeven dat haar land met het probleem kampt dat bepaalde vluchtelingen uit het Midden-Oosten en andere Arabische nieuwkomers er antisemitische gevoelens op nahouden. 

163 reacties

 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om het roer om te gooien ! erg he !
 • wesley netnem

  4 jaar geleden
  Arabieren kunnen geen antisemitisme plegen omdat ze zelf semiten zijn ?? Semitische volkeren leven in heel het midden oosten , Eritrea , Ethiopië , en Somalië ! De meeste Joden zijn niet eens van semitische afkomst maar van Europese of Russische !
 • Ludwig Van Hee

  4 jaar geleden
  Onbekwaam! Keek enkel naar eventueel voordeel voor bedrijven om goedkope werkkrachten aan te werven. Vergat echter dat ze meer bidden dan werken....
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om dit in te zien ? erg he !
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Er moest eerst iemand van joodse origine slachtoffer worden voor men eindelijk reageerde ! mag men zich vragen stellen ?
 1. 10-jarig verkrachtingsslachtoffer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

  10-jarig verkrach­tings­slacht­of­fer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

  De zaak rond een 10-jarig slachtoffer van kinderverkrachting in de Amerikaanse staat Ohio heeft de schokkende gevolgen van de uitspraak van het Hooggerechtshof aan het licht gebracht. Het Hooggerechtshof besliste vorige maand een eind te maken aan het nationale recht op abortus. In de staat waar het meisje woonde kwam ze niet in aanmerking voor een abortus, omdat ze al 6 weken zwanger was. Daarom kon ze niet anders dan naar een andere staat reizen voor de ingreep.