Een migrantenkamp in Wit-Rusland aan de grens met Polen.
Volledig scherm
Een migrantenkamp in Wit-Rusland aan de grens met Polen. © Photo News

Merkel en Macron zoeken diplomatieke oplossing voor spanningen aan Wit-Russische grens

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gisteren met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar Rusland.

 1. Poolse grenspolitie waarschuwt dat Wit-Rusland bestorming van grenshek voorbereidt

  Poolse grenspoli­tie waarschuwt dat Wit-Rus­land bestorming van grenshek voorbe­reidt

  De Poolse grenspolitie heeft de veiligheidsdiensten in Wit-Rusland ervan beschuldigd dat het de migranten die vastzitten aan de grens voorbereidt om het grenshek te bestormen. Bij de Poolse grensgemeente Kuznica zijn in het kamp aan Wit-Russische zijde veel tenten verdwenen, schrijft de grenspolitie zondag op Twitter. "De buitenlanders krijgen instructies, gereedschap en traangas van de Wit-Russische veiligheidsdiensten."
 2. Wit-Rusland zegt te proberen migranten naar huis te doen terugkeren, Irak legt donderdag eerste repatriëringsvlucht in

  Wit-Rus­land zegt te proberen migranten naar huis te doen terugkeren, Irak legt donderdag eerste repatrië­rings­vlucht in

  Wit-Rusland werkt er actief aan om de migranten die vast zitten aan de grens met de EU, naar hun landen terug te doen keren. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Volgens hem zijn de migranten echter “koppig” en willen ze niet vertrekken. De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia laat mensen uit Syrië, Irak, Afghanistan en Jemen ook niet langer toe op vluchten van Dubai naar Wit-Rusland. Dat heeft de maatschappij aangekondigd.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.