Merkel en Macron vandaag bij hun samenkomst in Parijs.
Volledig scherm
Merkel en Macron vandaag bij hun samenkomst in Parijs. © EPA

Merkel en Macron willen nieuw Elysée-verdrag om Frans-Duitse banden aan te halen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron willen in de loop van het jaar een "nieuw Elysée-verdrag" opstellen om de economieën van Duitsland en Frankrijk verder te integreren en de banden tussen de Franse en de Duitse samenlevingen aan te halen. Dat zeggen ze zondag in een gemeenschappelijke verklaring.

4 reacties

 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Gaan ze samenwonen? Is haar liefde voor Erdogan gedaan?
 • marc werbrouck

  5 jaar geleden
  Dit komt in de geschiedenisboeken!! Eeuwen lang al tegenover elkaar gestaan als (halve en hele) vijanden. EN nu gaan ze samenwerken???
 • Frans Faes

  5 jaar geleden
  Nauwere banden om op Europees vlak nog meer 'vluchtelingen' binnen te halen zodat wij het allemaal niet meer schaffen? Wij zouden beter banden aanhalen met de Europese landen die zich hiertegen met recht verzetten.
 • Karin Platje

  5 jaar geleden
  Nu nog een baby en het is een echte coalitie.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.