De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © REUTERS

Merkel: “Eeuwige plicht om slachtoffers naziregime te herdenken”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa, 76 jaar geleden. De bondskanselier noemde het herdenken van de slachtoffers van het naziregime een eeuwige verplichting.

9 reacties

 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  @ Calinda Struyf. U bent het die complete onzin vertelt. De jodenvervolging was al bezig in Duitsland voor WO II ( in de jaren 30 Kristalnacht,enz) en wie ooit het boek " Mijn Kamp" van Hitler bekeken heeft weet dat hij in de jaren 20 van de vorige eeuw al deze theoriën verspreidde. Dus laat de mensen maar goed beseffen wat de nazi's gedaan hebben in navolging van de rassenhater Hitler en tot wat extreem gedachtengoed leidt.
 • Calinda Struyf

  1 maand geleden
  Complete onzin. Het is belangrijk de hieruit geleerde lessen eigen te maken en dit is al lang gebeurd middels de mensenrechten. De specifieke aanleiding daartoe in dit geval WO2 blijven oprakelen als een levende herinnering met benoemde daders en benoemde slachtoffers is op geen ENKEL vlak te verantwoorden.
 • monique dewaele

  1 maand geleden
  mee eens maar haar wir schaffen das moeten we ook levend houden - een beslissing die ze alleen nam en die blijvende gevolgen heeft voor Duitsland, de EU
 • Rita Vanlerberghe

  1 maand geleden
  De herinnering levend houden is een must. Ook onontbeerlijk is de jongeren bewust maken van wat er zich toen afgespeeld heeft en wat hun families hebben moeten doorstaan. Dit zou hen bewust maken in wat voor luxe zij leven en hoe zij gepamperd worden. Het kan een oogopener zijn om hen te doen inzien dat al het geklaag over het "beperken van hun vrijheid" infantiel en enkel voortkomt uit puur egoïsme.
 • Peeters Jan

  1 maand geleden
  Niet mee eens. Mensen geboren na de feiten hebben er niets mee te maken.
 1. Gevangen dissident “opgevoerd als trofee” tijdens Wit-Russische persconferentie over afleiden Ryanair-vlucht

  Gevangen dissident “opgevoerd als trofee” tijdens Wit-Russische persconfe­ren­tie over afleiden Ryanair-vlucht

  De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj (26) is opnieuw opgevoerd tijdens een staatspersconferentie in Minsk. De journalist zei onder meer dat hij zich goed voelt en niet wordt gedwongen met de autoriteiten mee te werken. Hij heeft er vrede mee dat hij de gevolgen van zijn "misdaden" moet dragen, klonk het. De oppositie spreekt over een kafkaëske vertoning.