De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © EPA

Merkel: “Duitsland zit in derde coronagolf”

“Duitsland zit in de derde coronagolf.” De Duitse bondskanselier Merkel heeft dat tegen haar christendemocratische partijgenoten gezegd tijdens een vergadering, melden ingewijden.

2 reacties

 • Frank De Rycke

  4 dagen geleden
  Moet gezegd dat Europa er niks van bakt ...steeds onze centen incasseren dat kunnen ze goed in dat Euro-gedrocht maar een eensgezind plan uitwerken om al deze landen die gebukt gaan onder dat virus te helpen daar blijven ze op hun tandvlees zitten !! Geklungel daar zijn ze sterk in !
 • Paul Boutsen

  4 dagen geleden
  Had de EU de landen niet verplicht de vaccins via EU contracten te kopen, er was geen derde golf. Israël en de UK gaan geen derde golf beleven, die gaan op café, op strand en op festivals hun plezier beleven.
 1. Marc Van Ranst is optimistisch over mogelijk grotere buitenbubbel: “Geen grote ingreep, maar kan wel veel betekenen voor mensen”

  Marc Van Ranst is optimis­tisch over mogelijk grotere buitenbub­bel: “Geen grote ingreep, maar kan wel veel betekenen voor mensen”

  Mogen we binnenkort in openlucht met acht samenkomen in plaats van met vier? Over die mogelijke versoepeling zal het Overlegcomité zich aanstaande vrijdag onder meer buigen. Het voorstel kan alvast rekenen op bijval binnen de regering. En ook Marc Van Ranst is niet tegen een uitbreiding van de buitenbubbel, ondanks het stijgende aantal besmettingen. Dat zegt hij vanmorgen in HLN LIVE.
 2. Wanneer mogen we versoepelen? “In april kan het voorzichtig, in mei helemaal veilig”
  PREMIUM

  Wanneer mogen we versoepe­len? “In april kan het voorzich­tig, in mei helemaal veilig”

  Een inzicht in de machinekamer van de wetenschap, noemde premier Alexander De Croo (Open Vld) de onverwachte persconferentie van vanmiddag. De voorspellingen tonen dat het onverstandig is om voor mei alle remmen los te gooien, maar dat wil niet zeggen dat er in april of zelfs in maart geen kleine versoepelingen mogelijk zijn. Wat er dan precies wanneer kan? Viroloog Steven Van Gucht legt het uit.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"