De situatie in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Volledig scherm
De situatie in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. © AFP

"Mensonterende situatie in Griekse kampen gevolg van weloverwogen keuzes EU-leiders"

De mensonterende situatie waar de asielzoekers in de Griekse kampen nu al bijna vier jaar het slachtoffer van zijn, is het weloverwogen gevolg van de keuzes die de Europese leiders gemaakt hebben. Dat stelt Artsen zonder Grenzen (AzG). In een open brief vraagt de nieuwe internationale voorzitter van de ngo, Christos Christou, aan de Europese leiders om te stoppen deze mensen te straffen. 

4 reacties

 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Zo, nu gaan ze ook nog de hand bijten die hen voedt. Echt leuke mensen, zo lief.
 • Coen Geurts

  3 jaar geleden
  Oorlogsvluchtelingen ok; maar al die economische vluchtelingen die hier komen om in een lui lekker landje te profiteren terug sturen. Degene die wil werken vind werk!
 • Hugo Verlot

  3 jaar geleden
  Grootste probleem is dat de NGOs voor deze toestanden zorgen door de mensensmokkelaars een dienst te bewijzen door de vluchtelingen op te vangen. De mensen die daar nu aankomen weten perfect wat de toestand in de kampen zijn.
 • Thomas Delaet

  3 jaar geleden
  Artsen zonder Grenzen pleit voor een OCMW-Europa waar alle bewoners van deze aardkloot welkom zijn. Wie dat zal betalen zeggen ze er niet bij.
 1. Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23
  Play
  Update

  Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23

  Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal ‘CNN’ is opgelopen tot zeker 45. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.