Michelle Bachelet, Hoge Mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, en de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido.
Volledig scherm
Michelle Bachelet, Hoge Mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, en de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido. © AP

Mensenrechtencommissariaat VN monitort situatie in Venezuela

De Hoge Mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, gaat in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een kantoor openen met twee medewerkers om de situatie in het land te monitoren. Dat heeft oppositieleider en zelfverklaarde interim-president Juan Guaido gemeld, na een ontmoeting met Bachelet.

  1. Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”
    PREMIUM

    Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

    Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”